Miért világít magasabbra a bal lámpa az autón?
Figyelt kérdés
Adott egy Seat Leon 1m, és ma cseréltem ki a lámpákat, elvileg be is van állítva, és minden rendben volt. Ma este amikor elhoztam a szervízből akkor vettem észre, hogy magasabbra világít a bal felöli lámpa, mint a jobb oldali? Bontott a lámpa, előfordulhat, hogy Angliából volt behozva? A tulaj szerint, akitől vettem bal kormányos autóról volt levéve, és nem angol. Találtam rajta E9 jelölést is, ez esetleg jelenthet valamit? Hogyan tudhatom meg, hogy tényleg angol e vagy sem? Köszönöm szépen!2021. márc. 8. 18:06
1/3 veterán vas válasza:
Egyszerű:
Megállsz egy fal előtt és bekapcsolod a tompítottat.
Ha azonos a fénytörés -mindkét oldalon jobbra ferdén törik fölfelé, akkor európai a lámpa. Ebben az esetben az a teendőd, hogy a jobboldali magasságához leengeded a baloldalit.
Viszont ha az egyik fénycsóva jobbra a másik balra törik, akkor a lámpa használhatatlan.
2/3 anonim válasza:
Nyilván csak beletették az autóba de nem állították be mert Ők is úgy gondolták hogy be van állíva és ennyi. Én visszavinném és kérném hogy állítsák be, vagy elviszed más szervizbe ahol szépen beállítják. Ha nem tudják mert annyira törik a fény hogy az állítása nem ér semmit akkor a lámpa kuka mert valószínű a foncsor van úgy megcsinálva hogy az itteni szabványnak nem felel meg akkor sem ha órákig vacakolnak vele hogy jó legyen.
3/3 veterán vas válasza:
Szép kis műhely lehet az, ahol lámpát cserélnek de nem ellenőrzik a sem a fényszóró irányát, sem a tompított magasságát. :(
Ezzel az erővel az is elképzelhető, hogy csupán az izzó lett rosszul betéve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!