A gyerekkori, rendszeres könyvolvasástól lesz-e valaki intelligensebb a társainál vagy épp azért olvas egy gyermek több könyvet, mint a társai, mert már eleve intelligensebbnek született és fogékonyabb a tudásanyagok felhalmozására?
Figyelt kérdés
2021. márc. 6. 06:26
11/15 A kérdező kommentje:
Mondjuk én ismeretet, tudást adó könyvekre gondoltam, nem regényekre.
2021. márc. 6. 18:08
12/15 anonim válasza:
Az intelligenciát IQ teszttel lehet mérni ,semmivel nem fogsz jobban teljesíteni rajta ,akkor sem ha elolvastál 100 lexikont
13/15 anonim válasza:
"Mondjuk én ismeretet, tudást adó könyvekre gondoltam, nem regényekre."
a gyerekkönyvek között sok ilyen van
pl a Gőgös Gúnár Gedeon...
14/15 anonim válasza:
Nem is tudom. Ha valaki nem érdeklődő akkor nyilván nem fog könyveket olvasni kiskorában, de késöbb vállhat azzá. Szerintem azok a típusú könyvek amiket vistonylag kisebb korban olvas az ember nem igazán fejlesztenek hiszen ezek regények, abból is a komolytalanabbak. Tehát nem igazán történelmi háttérre épülnek például, nem is mélyebb vagy lélektani regényekről beszélünk. Én kisebb koromban soha nem olvastam mert nem szerettem és közben mindenki más körülöttem a Leiner Laura könyveket és egyebeket olvasta amik mint hát tudjuk nem irodalmi remekművek és nem lesz tőlük senki intelligensebb vagy műveltebb. Talán a helyesírás az egyetlen skill amit fejleszthet, de ennyire nem éri meg. És körülbelül 15 évesen kezdtem el olvasni mégpedig szakkönyveket, naponta nézegetek utána híres embereknek mert valóban érdekel. Szeretem folyamatosan növelni a tudásomat,minden nap közel két órát igyekszem szakítani az olvasásra ami többnyire sikerül is. És 15 éves korom előtt szinte egy betűt sem olvastam. És van egy csomó ember körülöttem aki meg lehet hogy korábban olvasott, de most furán néz rám amikor szakkönyvekről vagy éppen történelmi regényekről akkor meg csak néz és az érdeklődés szikrája sem látszik a szemében. Szerintem nem művel és nem lesz töle intelligensebb senki mert nagyon minimális az az ember aki tényleg olyan könyveket olvas kisebb korában ami később a hasznára lehet vagy hozzátenne valamit az általános műveltségéhez, világról alkotott képéhez, további gondolkodásra késztetné őket.
15/15 anonim válasza:
Az előbb beszámoltam a páromnak erről a tudományos izében megjelent pár mondatról, miszerint:
In science, however, the controversy on whether genes have an impact on the development of intelligence is a thing of the past. To make a long story short, it is no longer the question of nature versus nurture but nature via nurture.
Mire azt reagálta, hogy ennek felismeréséhez azért nem kell sok ész. Úgyhogy, olvassatok, akire ez vonatkozik, tán még nincs minden veszve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!