Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az alkohol tágítja az ereket,...

Az alkohol tágítja az ereket, akkor ha megiszok 1 stampó pálinkát az is hatásos lehet vérnyomáscsökkentésre?

Figyelt kérdés

2020. dec. 23. 04:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
39%
Éppen hogy emeli.
2020. dec. 23. 05:44
 2/11 anonim válasza:
90%
Pont, hogy csökkenti. Igen, a táguló erek miatt ideiglenesen csökken a vérnyomás.
2020. dec. 23. 08:10
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Amíg hat az alkohol addig csökkenti, amikor tisztul akkor emeli. Gyors csökkentésre jó 1-2 felest bedobni, de alkohol elvonási tünetek közt szerepel az agyvérzés is. Ha csak jótékony hatásai lennének akkor mindenki alkoholt inna még víz helyett is.
2020. dec. 23. 08:19
 4/11 EagleHUN ***** válasza:
2020. dec. 23. 13:56
 5/11 EagleHUN ***** válasza:
82%

Rövid távon a tömény ital értágító hatású lehet!

De a már kialakult érszűkületet nem gyógyítja!

A híg ital mint az alacsony alkoholtartalmú sör a sok folyadék miatt emeli a vérnyomást!!!

2020. dec. 23. 13:58
 6/11 EagleHUN ***** válasza:
91%

Mire jó még az alkohol (a teljesség igénye nélkül):

- Nem csak az ereket tágítja az alkohol a nyirokereket is tágítja és így pl a csarnokvíz elvezetését a szemből.

Súlyos szemnyomás növekedéskor ha nincs más ami rendelkezésre álljon hogy a látókéreg és ideg károsodását azaz a zöldhályog kialakulását elkerüljék alkalmazható vészhelyzetben a tömény alkohol szájon át.

[link]

Persze ehhez az is kell hogy valaki felismerje hogy mi a probléma!!!

Csak úgy ne itassunk senkivel se töményet feltételezésből!

- Szintén vészhelyzeti megoldás lehet ha valaki metil alkoholt fogyasztott.

Akkor be kell rúgatni tiszta etillel. Hogy ne vakuljon vagy haljon meg.

A mentősök ilyen esetben megállnak a kocsmáknál és rekvirálják a legtöményebb fellelhető szeszt!

(Nem tudom etilénglikol(fagyálló) mérgezésnél működik -e. Erre most kíváncsi lettem utánanézek.)

- Szintén vészhelyzeti megoldás lehet az alkohol ha valaki chlórgázt lélegzett akkor tömény szeszes zsebkendőn át kell levegőt vennie vagy lélegeztetni! Ez segíthet rajta.

- Szintén kiváló sebfertőtlenítő ha nincs más. (Sebfertőtlenítésre és kezelésre egyébként a porcukor sokkal jobb!!!)

- Gyomorsav növelő hatású (emésztést segítő) is.

(Nem véletlen hogy nagy kajálások előtt szokás pálinkázni.)

A kórházakban gyomorsav vétel előtt a legtöbb esetben lehet választani hogy koffeinnel (ami vérnyomás növelő is) vagy alkohollal (ami vérnyomás csökkentő) kívánod -e növelni a mintázni kívánt gyomorsav mennyiséget.

Nyilván aki vérnyomásproblémákkal küzd vagy gyógyszert szed az nem választhat. Ahogy a gyerekek sem ők koffeint kapnak és pont.

2020. dec. 23. 14:11
 7/11 anonim ***** válasza:
51%
További haszna az alkoholnak, hogy attól nem lesz a fogad vízköves...
2020. dec. 24. 16:56
 8/11 EagleHUN ***** válasza:

Fogkő ellen nem jó ugyan de sok szájvíz tartalmazza a fertőtlenítő hatása miatt és a szájszagot is elfedi egy időre.

Kivéve ha túlzásba nem viszed az iszogatást mert akkor nem csak simán alkoholos hanem acetonos lehelete lesz az embernek rosszabb esetben hányás szagú is.

2020. dec. 25. 22:59
 9/11 anonim ***** válasza:

[link]

ebben elég konkrétan összefoglalják

2020. dec. 26. 11:30
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Párszor megmértem, nekem sem nem növeli, sem nem csökkenti a vérnyomásomat egy kupicányi mennyiségben. Többet meg nem szoktam inni. Ennyit is csak akkor, ha valami gond van gyomrommal, túlkajáltam magam, vagy ha nincs étvágyam ebédidőben.
2020. dec. 30. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!