Az alkohol felviszi a cukrot vagy nem viszi fel a cukrot,ha iszik valaki alkoholt?
Nem veszi fel.
Az alkohol maga is egy kalóriadús vegyület.
A szervezeted nagyon jól el tudja égetni is.
Pontosítom a kettes válaszát, az alkohol csökkenti a vér cukor szintjét.
DE, ez egy több tényezős egyenlet.
Nem mindegy, hogy milyen alkoholos italt fogyasztottak, mekkora mennyiségben, és milyen időtartamon keresztül.
Fogyasztottak-e előtte, vagy közben, és milyen élelmiszert.
Alkoholistáknál nagyon jellemző az alacsony cukor szint.
Hajléktalanoknál pedig, az életmódjukból következően (kevés élelmiszer fogyasztás, sok olcsó alkohol fogyasztása, főleg estefelé a hideg miatt), kórosan alacsony, akár kómához vezető cukorszint is könnyedén kialakulhat.
Akkor kiegészíteném #3 válaszát is.
Mert az sem mindegy hogy mondjuk egy cukorral vagy édesítőszerrel ízesített kommersz italról, "likőrökről" van szó.
(Tehát lehet bennük répacukor, gyümölcscukor, szőlőcukor, illetve édesítőszerek is. Nyilván az első 3 akár felfelé is viheti a vércukrot ha elég sok ilyesmi van benne és valaki sokat iszik belőle, az ellensúlyozhatja az alkohol csökkentő hatását. Az édesítőnél meg mivel a szervezet be van csapva akár inzulinkóma is beállhat ha túlzott a mennyiség. Hozzáteszem "normális" ember nem iszik gyakorta ilyen kommersz vackokat. És megmarad a sör, bor, pálinka hagyományainál.)
De ezen belül pl az sem mindegy hogy egy sok puttonyos aszúról (sok szőlőcukor van benne), vagy egy száraz borról beszélünk -e, gyakorlatilag nincs benne cukor.
A pálinkában sincs cukor az lefelé viszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!