Lehet elég értelmetlen a kérdés, de megpróbálom elmagyarázni.
Az elmúlt időben több olyan emberrel is találkoztam, aki azt állítja, hogy ha például füst van a lakásban, vagy egy szobában, akkor ki kell nyitni az ablakot vagy ajtót ,és lekapcsolni a szobában a lámpát, mert a füst a világosság felé megy. Ha pedig lekapcsolod a lámpát, a füst megindul kifelé a fényre az ablakon, így hamarabb kiszellőzik a szoba.
Véleményem szerint ez egy hatalmas baromság, amit hiába állítok, azok a bizonyos emberek válltig állítják, hogy ez bizony így van.
Azért kell kinyitni az ablakot, hogy kiszellőzzön a füst. A lámpát akkor kell lekapcsolni, ha gázszagot érzel, hogy az elektromos szikra ne robbantsa be a gázt, és nyilván ekkor is ki kell nyitni az ablakot. A fényhez semmi köze. Gondolom ez is olyan dolog, hogy valaki nem értette, és költött hozzá egy indoklást.
2020. nov. 21. 21:49
4/11 anonim válasza:
És azt az okos emberek nem mondták, hogy az udvari lámpát meg fel kell kapcsolni, hogy kitaláljon a füst az ablakon?
Látod, ezért is hülyeség az állítás.
2020. nov. 21. 21:56
5/11 anonim válasza:
A szúnyog, meg a bogarak mennek a világosság felé, nem a füst...
2020. nov. 21. 22:08
6/11 anonim válasza:
Szerintem annyi lehet benne, hogy ha lekapcsolod a lámpát, akkor a kinti világosabb háttér előtt jobban látszik a kifelé gomolygó füst. Ha benn ég a villany, akkor ez nem, vagy sokkal kevéssé látszik.
De ettől még a füst pont ugyanúgy gomolyog kifelé.
2020. nov. 21. 22:09
7/11 A kérdező kommentje:
Így van, ugyan ezt próbáltam elmagyarázni amit a hatos írt, de hiába :D
2020. nov. 21. 22:57
8/11 anonim válasza:
Bocsi, de a felvezetőben a cím alatt azt írtad, hogy ha bent lekapcsolod a lámpát "hamarabb kiszellőzik a szoba". Hatos meg éppen azt írja, hogy a gomolygás csak látszat, a szoba egyforma sebességgel szellőzik, ha ég a villany, ha nem. Szóval nem kellene áltatni magad, hogy "ugyan ezt próbáltam elmagyarázni amit a hatos írt, de hiába" , mert nem azt mondtad amit a hatos!!!
2020. nov. 22. 16:34
9/11 anonim válasza:
Nem ezt írta... azt írta, hogy ezt mások állítják, ő pedig azt állítja, hogy amit állítanak, az baromság.
2020. nov. 22. 16:40
10/11 A kérdező kommentje:
Azt hittem világosan sikerült leírnom azt, hogy mások állítják, de látom nem sikerült megérteni. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!