Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Van egy egy kilós porral oltó...

Van egy egy kilós porral oltó tartályon 5 bár levegőnyomás van benne sűrítve a levegő, elég egy 14 col 185/60 as gumi felfújására 2,2 bár ra?

Figyelt kérdés

#Bár,matek
2020. nov. 6. 14:42
 1/7 Wadmalac ***** válasza:
56%

Amennyiben a porral oltó térfogata minimum a 44%-a a gumiénak.

Hadd nem számoljam ki. Úgysem lesz jó, mert a por úgyis eltömi-szétcseszi a szelepet.

2020. nov. 6. 15:07
 2/7 A kérdező kommentje:

Bocsi, kiürítettem a tartályt,és megcsináltam,van rajta 1 szelep aminn felfújom és van 1 levegőpisztoly rajta,és egy nyomásmérő.

Ki számolja valaki,hogy tudja e teljesíteni a fenn leírt feladatot?

2020. nov. 6. 15:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű a történet. A porral oltóban 5 B a nyomás, a gumiban 2.2 B nyomást akarsz. CSak nézz rá a két testre (gumi, oltópalack) látszik hogy a gumi térfogata minimum a tízszerese a palackénak. ez azt jelenti hogy a palackban kb. 22 B kellene legyen a nyomás hogy felfújhassa a gumit.

Így a válasz egy egyértelmű: nem.

2020. nov. 6. 22:16
 4/7 A kérdező kommentje:

Képlettel meg mutatod,hogy van ez?

De köszi eddig is.

2020. nov. 7. 18:12
 5/7 A kérdező kommentje:
Ja értem,🏆
2020. nov. 7. 18:59
 6/7 A kérdező kommentje:
👨‍🚀
2020. nov. 7. 19:00
 7/7 Wadmalac ***** válasza:

Hát nulláról biztosan nem fújja fel.

De ha valaki járt mostanában MOL-kutakon, biztosan látott már iylen kerékfűjót.

[link]

Na ebben szerintem max 2 literes tartály van, max 12 baros üzemi rendszerről (de gyanítom, hogy az inkább 7-8 bar).

Leakasztod a nyomást pótló csatlakozós tartójáról, odaviszed a kocsihoz és fújsz.

Ha a gumiból annyi levegő hiányzik, hogy több mint 0,5 bar-t kell emelni a guminyomáson, akkor van, hogy kétszer sétálsz oda-vissza, de felfújja.

Hát ha ez így működhet, akkor a kérdező ötlete is. Persze megfelelő reduktorral, nyomásmérővel és szeleppel.

És kell hozzá a külön kompresszor, saját tartállyal, tápforrásként.

2020. nov. 9. 08:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!