Ha visszamennék az időben, akkor a Földtől távol kötnék ki?
De, valószínű.
Csak még nem tudjuk, hogyan működne az időutazás.
> A Föld pályamenti sebessége 30 km/s körül van, tehát…
Oké, de miért a Nap körüli keringési sebességet veszed alapul? Miért nem a Tejútrendszer középpontja körüli sebességet? Vagy miért nem az Androméda-galaxis középpontjához viszonyított sebességünket? Vagy miért nem egy 7 milliárd fényévre lévő galaxishoz viszonyított sebességet?
~ ~ ~
Viszont időutazás nincs, nem figyeltünk meg hasonló jelenséget, nyilván azon túl, hogy az idő telik, és különböző viszonyítási rendszerekben eltérő módon. De feloldást jelenthetne elvi szinten az, hogy az időutazás az időgép saját téridejéhez képest ugyanarra a térpozícióra visz vissza.
Majd ha lesz időgép, akkor meg lehet nézni, hogy milyen fizikai törvények teszik lehetővé a működését, milyen fizikai összefüggéseket kell figyelembe venni a térpozíció kiszámolásához. Ennek hiányában kicsit olyan a kérdés, mintha azt pedzegetnénk, hogy ha eggyel több testvéred lenne, mint amennyi van, az fiatalabb, vagy idősebb lenne nálad. Nem lehet érdemben válaszolni erre. A te kérdésed nem teljesen értelmetlen felvetés, de a megválaszolhatatlan, mivel a válaszhoz ismerni kellene az időutazás fizikai hátterét, ami viszont nincs.
Köszönöm a válaszokat!
Azért a Nap körüli keringés idejét veszem alapul, mert én csak arra akarok kilyukadni, hogy a Föld "kimozdul-e alólam" vagy sem. És erre már a Föld sebessége is elég. Jó, de sajna nem lesz időgép, mert amikor Hawking partit rendezett, senki nem ment el. :/ XD
Hát én úgy tudom, hogy a fénysebesség a fény terjedési sebességét jelenti, ami közegtől függően változhat. Ezért emelik ki, hogy a kb. 300.000 km/s a vákuumra vonatkozik.
Nem egészen arra akartam kilyukadni amúgy, hogy emiatt lehetetlen(tudom, szarul fogalmaztam meg), hanem hogy ennek a lehetőségével is számolni kéne. Mert ugyebár van több elmélet is az időutazás működésére. Egyik szerint a múlt megváltoztatható, ezért veszélyes, a másik szerint nem, mert nem visszamegyünk az időben, hanem "visszatekerjük" azt, tehát a fiatalabb testünkbe kerülnénk vissza, nem emlékeznénk a jövőre, ugyanazokat a döntéseket hoznánk meg, és nem tudnánk változtatni semmin. Én pedig most abból az elméletből indultam ki, ahol több idősík létezik, és ha visszamegy valaki, akkor abban az idősíkban az adott személyből kettő lesz. :)
Nincs külön idő, egyben van a téridő. A tér mozog az időben. Nem tudod gyakorlatban pillanatmegállítani a téridőt és kivenni belőle csak az idő dimenziót.
Akkor nem lenne idő, hogy felfogd mi van. Egy 3D hologramszerű "állóképet" kapnál de azt meg valamilyen extra dimenzióból kellene megfigyeld, ahol szintén telik az idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!