Travis83 kérdése:
Szerintetek milyen lenne a világ most, ha soha nem találják fel az elektromosságot?
Figyelt kérdés
Vajon olyan lenne, mint mielőtt feltalálták, vagy elképzelhető, hogy a fejlődés más tereken tört volna előrébb? Vajon hol tartana az orvostudomány és mennyire lennének másak az emberek? Mit gondoltok?2020. okt. 6. 21:19
1/16 A kérdező kommentje:
Javítás: az elektromosságot nem az emberek találták fel. A kérdésem inkább úgy értem, ha nem tudtuk volna hasznosítani, felhasználni azt.
2020. okt. 6. 21:24
2/16 anonim válasza:
Egy régi humor szerint: akkor most gyertyafénynél néznénk a tévét. :)
3/16 anonim válasza:
Mindenképp szegényebbek lennénk, az elektromosság az élet minden területén könnyített az emberiségnek. Azzal se értek egyet, hogy a technológia miatt eltávolodtak volna az emberek egymástól. Előtte is volt egy rakás társadalmi probléma, talán több is, mint most. Ma legalább ha nem is fizikailag, de el tudsz az internetre vonulni, régebben nem volt ilyen, 0-24-ben ehették az emberek egymás idegrendszerét. Nekem nem hiányzanak a régi korok.
4/16 A kérdező kommentje:
#3: Hát én sem tudnám magam elképzelni egy régi korban. Szerintem belehalnék a depresszióba.
2020. okt. 6. 22:20
5/16 anonim válasza:
2. Jó a vicc.
Sok dízel autó lenne petróleum reflektorral.
Hasznosítani sosem tudtuk, inkább haszontalanítani szoktunk vele.
6/16 anonim válasza:
Dízel autó nem biztos hogy lenne, mert ahhoz tipikusan alu blokk kell, amit meg árammal kell előállítani. Persze lehet hogy lehetne csinálni acél blokkot, de a full mechanikus befecskendezés az se lenne piskóta. Szervó nélküli kormány, izzító gyertya nélküli hideg indítás, hm.
7/16 anonim válasza:
6
Régen nem volt alu blokk csak vas.
Szervó sem elektromos volt hanem az ékszíj hajtotta a szivattyút.
Ha jól sejtem új generációs vagy.
8/16 anonim válasza:
Biztos lenne még gőzautó is.
De hogy nem fecsegnénk itt, az is tuti.
9/16 anonim válasza:
6-os ezek egyike se volt régen, az alu blokk nem olyan régen terjedt el,mechanikus befecskendezés létezett ha jól emlékszem, nem olyan bonyolult, de amúgy se szükséges befecskendezés feltétlenül, szervó nagyon sokáig nem volt, és nem volt sokkal nehezebb a kormányt tekerni, nagyobb volt a kormánykerék illetve áttételezve volt a kormánymű, vagyis többet kellett tekerni, izzítógyertya szintén kiváltható.
10/16 anonim válasza:
Egyedül a beindítás lenne érdekes, önindító nélkül, de még az is kiváltható lenne egy nagy spirálrugóval, vagy sűrítettlevegős rásegítéssel, a tankok pl úgy indulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!