Miben lenne másabb a mai világunk, ha egyes események nem történnek meg a múltban?
Nagyon érdekes kérdés, mindig is érdekelt a válasz.
Miben lenne másabb a jelenünk, ha például nem történnek meg a világháborúk? Ha nem süllyed el a Titanic 1912-ben? Ha nem robban fel a csernobili atomerőmű 1986-ban? Esetleg nem csapódnak a repülőgépek a WTC-be 2001-ben? És ha még sok - ezekhez hasonló - történelmi esemény nem következik be.
Kérdezgettem a szüleimet, idősebb rokonokat, ismerősöket, de egyértelmű választ egyikük sem tudott adni.
Fölösleges ilyeneken gondolkodni, mert senki sem tudja, nem is tudhatja a választ. Egy apróság is elég, hogy teljesen máshogy alakuljanak a dolgok.
Hadd meséljek el egy idevágó viccet.
A tudós mondja a kollégájának nagy örvendezve:
- Képzeld, vissza tudtam menni az időben, és megöltem Hitlert!
- Kit??
"Ha nem süllyed el a Titanic 1912-ben?"
Akkor a Britannic katasztrófája után vezették volna be ugyanazokat az intézkedéseket. Sok olyan dolog van a világban, ami egy folyamat, és nagyjából mindegy, hogy melyik konkrét jelenség okozza.
Pl. világháború mindenképpen lett volna, akármi és akárhogy történik előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!