Tudományos tv-műsorban hogyan mehet adásba ilyen nyilvánvalóan orbitális hülyeség?
"... a hőmérséklet megközelíti a mínusz 400 Celsius fokot, és az anyag bugyborékol..."
Így működik a Világegyetem, 05. évad - 06. rész (Pluto) 17:10-nél
Esetleg itt (ha máshol nem):
Szóval, -400°C ?
Valaki fordítja, másik alámondja, 3. megnézi, ellenőrzi, és adásba megy.
És egyik sem járt iskolába?
Engem is nagyon bosszant, hogy egy ismeretterjesztő filmben hibák vannak, ez nem más, mintha egy tankönyvben lennének ordenáré hibák.
"Asszongya", hogy a vidra bundája a legsűrűbb a világon, 400 szőrszál négyzetcentiméterenként. A valóság meg 50.000 az európai vidránál, és vagy 150.000 a tengerinél.
A csatahajót 5000 tonnásnak mondták az 50-ezer tonna helyett.
Képzelem milyen profi fordítók lehetnek a csapatban, ha még a számok sem mennek nekik.
Nincs olyan oldal, ahol ezeket a bakikat le lehet írni a szinkron stúdió nevével együtt, hátha elszégyellik magukat.
Mondjuk vannak olyan hibák, amikhez azért nem kell egyetemi végzettség, de még a 8 általános is elég, hogy valakinek feltűnjön.
A Murdoch nyomozó rejtélyei című sorozatban volt egy rész, ahol táviratban küldtek egy képet Franciaországból Kanadába, úgy, hogy a képet felosztották 80 vízszintes és 80 függőleges sorra, majd minden egyes mezőnek adtak egy színkódot aszerint, hogy a kép azon része milyen színű (gyakorlatilag pixelezve küldték el a képet utasítással, amit utána a rendőrök kifestettek). Aztán megkérdezte az egyik rendőr, hogy hány mező fog keletkezni, erre azt mondta a nyomozó, hogy 64.000. Azért az nem egy atomfizika, hogy 80*80 nem 64.000.
Nem mintha az írott netes sajtó jobb lenne. Sorozatban látom az ordenáré félrefordításokat, nem értésből származó zöldségeket.
Már rászoktam, hogy amint valami szemet szúr a magyar nyelvű cikkben, követem a linket az eredetihez. Sajnos a clickbait fontosabb a tartalmi hűségnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!