Mi történne ha két puskagolyó egymásnak ütközne?
tudom hogy ennek nem sok értelme van, de ahogy a lehetséges hogy valakinek forrjon a vére?" kérdésnél olvastam:
ezen az oldalon szinte bármit meg lehet kérdezni"
Volt ilyen nem is egyszer. Googleba beírod angolul és egy csomóképet kiad dokumentált esetekról
1. Deformálódnának, miként a falba csapódáskor (csak jobban).
2. Az ütközés szabályai szerint folytatják útjukat. Igen, az is egy opció, hogy földre esnek, csak éppen olyan speciális eset, annyi feltételnek kell teljesülni, hogy szinte nulla a valószínűsége.
Így néz ki a fémfalba ütköző golyó. Gondolom ez alapján el tudod képzelni a két golyó találkozását is.
Ez nem ennyire egyszerű, mivel több tényezőtől függ.
- lövedék típusa
- lövedék súlya
- lövedék mérete
- fegyvercső hossza
- fegyvercső huzagolása
- a töltény lőportöltete
"- lövedék típusa
- lövedék súlya
- lövedék mérete
- fegyvercső hossza
- fegyvercső huzagolása
- a töltény lőportöltete"
Ezekből pár tényező azt befolyásolja, hogy ha a két töltény találkozik, melyik tolja vissza a másikat nagyobb sebesség vagy tömeg révén, melyik deformálódik jobban a más anyag miatt, a többi meg csak azt, hogy mekkora eséllyel találkoznak egyáltalán.
De ha a találkozás megtörténik, csodával határosan pont tökéletesen szemben, akkor azért az eredmény elég hasonló.
8.-nak.
Nem.
Pl. Feljegyzett eset, hogy egy orosz sportlőszer lövedéke, afrikai vadászaton, szétfröccsent egy FŰSZÁLON!
Míg egy acél, vagy réz magvas lőszer átüti a Lev. III mellény.
Ennek mi jelentősége van azzal kapcsolatban, amit írtam?
Abban is benne van:
"melyik tolja vissza a másikat nagyobb sebesség vagy tömeg révén, melyik deformálódik jobban a más anyag miatt"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!