Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A mikróba betaktam víz nélkül...

A mikróba betaktam víz nélkül egy poharat és össze vissza hangja volt és villogott,miért?

Figyelt kérdés
Teának szoktam vizet melegíteni abba a pohárba, de most elfelejtettem vizet tenni bele és ez történt,ha víz van benne meg nem.

2020. aug. 21. 06:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A mikró akkor csinál ilyet, hogyha fémet teszel bele (NE PRÓBÁLD KI). Ha fém nélkül is csinál ilyet, akkor már nagy a baj; meg kell szereltetni, de talán jobb, ha újat veszel.
2020. aug. 21. 10:38
 2/5 anonim ***** válasza:
87%

Valószínűleg tönkrement.

Inkább ne kísérletezz vele, nem egészséges. Vidd el szervizbe.

2020. aug. 21. 12:52
 3/5 EagleHUN ***** válasza:
100%

Sima pohár? Vagy valamilyen zománcos kerámia bögre netán?

Nincsen rajta fémfényes csík?

Fémkanalat nem hagytál benne?

A kerámiákban a zománcok fém oxidból készülnek, de lehet hogy valamilyen fém részecskék is vannak abban a zománcban belekeverve.

Addig amíg víz is volt a pohárban a teljesítmény nagy részét eldisszipálta egyrészt másrészt a víz vezet így a szikrázást is elrejthette.

Ne használd ezt az edényt többet a mikróban!

Azt viszont nem hinném hogy a mikród ettől tönkrement volna, legfeljebb gyengült a maximális teljesítménye.

Még nyugodtan használhatod, nem kell eldobni.

De fémeket pl kanalakat fémet tartalmazó festékkel zománccal ellátott tárgyakat vagy fémfényes mintájú dolgokat tilos a mikróba tenni!

Mikrózható a tiszta átlátszó üveg (a színessel már itt is lehet gond!), a hófehér kerámiák (nagyon kevés nem fém fényes mintával, színes kerámiákkal már lehet gond!), és a mikrózhatónak jelölt műanyagok!

Nagyon más nem rakható mikróba.

2020. aug. 21. 14:58
 4/5 A kérdező kommentje:
Ugyan az a pohár, de most víz nélkül lett berakva.
2020. aug. 21. 15:04
 5/5 A kérdező kommentje:

Miert van az a jelenség?

Nem veszi vel rezeghező anyak pl vít vagy hús stb?

2024. febr. 13. 05:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!