Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen alternatív régi vagy...

Milyen alternatív régi vagy újszerű elméletek vannak a Fermi paradoxonra adott általános válaszokon kívül?

Figyelt kérdés
2020. jún. 27. 02:36
 1/6 Vulpes2 válasza:
100%
Javaslom, hogy olvassa el John Gribbin "Egyedül vagyunk !" c. kötetét. Magyarul is megjelent, kapható. A cím tartalmazza a szerző végkövetkeztetését, de az indoklásai miatt mégis érdemes az olvasásra.
2021. jan. 6. 21:03
 2/6 A kérdező kommentje:
Elolvasom ha tudom de azért ki fejthetnéd nekem röviden. Mindenesetre keresem a könyvet neten.
2021. jan. 7. 16:57
 3/6 A kérdező kommentje:

Én magamtól a tömeg fel emelkedése és annak mindent elemésztő hatására jutottam. És persze olvastam a strukturális problémákról a galaxis helye egy nagy üres árokban van plusz abban a föld helyzete benne a sűrűben hogy nehezen meg közelíthető helyen vagyunk ahol nem érdemes vagy nagyon nehéz a teleport rendszert ki építeni.

Na és a szerző mire jutott?

2021. jan. 7. 17:01
 4/6 A kérdező kommentje:

Persze számos egyéb tényező van a hit el tűnése az élet egy adott ponton túli hiába valósága a fejlett társadalmak tétnélkülisége unalom virtualitásba való eltűnés. De mégis a legnyomósabbnak az elsőt gondolom. Egy adott ponton túl eltűnik az értelem és a civilizációk nem ütik meg a csillagközi utazáshoz teleportok ki építéséhez szükséges szintet még ha elvben elméletben már a fizikusok tudják is milyen volna az a társadalom ami kellően szervezett lehetne az ilyen szintű techológiák kifejleszéséhez.

Olvastam valahol hogy szuperszámítógépes szimulációkkal próbálták mérni mesterségesen kreált civilizációk mennyi esetből jutnak el ara a szintre hogy nem élik fel a föld energiaforrásait tehát megújuló energiát használnak globálisan. És 1000000:1 hez arány jött ki. Elég ki ábrándító.

2021. jan. 7. 17:25
 5/6 A kérdező kommentje:
Ebbe az árnyba benne van az is hogy nem pusztítják ki magukat sem a környezetet semmilyen módon. Szal valamiféle kardaskev 1 körüli szintet ütnek meg.
2021. jan. 7. 17:29
 6/6 A kérdező kommentje:
Hát nincs meg szal fejd már ki nekem röviden tömören mert kíváncsi vagyok milyen egyéb dolgok vannak de azért meg nem hiszem hogy veszem mert félek már felsoroltam az indokokat.
2021. jan. 7. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!