Milyen alternatív régi vagy újszerű elméletek vannak a Fermi paradoxonra adott általános válaszokon kívül?
Én magamtól a tömeg fel emelkedése és annak mindent elemésztő hatására jutottam. És persze olvastam a strukturális problémákról a galaxis helye egy nagy üres árokban van plusz abban a föld helyzete benne a sűrűben hogy nehezen meg közelíthető helyen vagyunk ahol nem érdemes vagy nagyon nehéz a teleport rendszert ki építeni.
Na és a szerző mire jutott?
Persze számos egyéb tényező van a hit el tűnése az élet egy adott ponton túli hiába valósága a fejlett társadalmak tétnélkülisége unalom virtualitásba való eltűnés. De mégis a legnyomósabbnak az elsőt gondolom. Egy adott ponton túl eltűnik az értelem és a civilizációk nem ütik meg a csillagközi utazáshoz teleportok ki építéséhez szükséges szintet még ha elvben elméletben már a fizikusok tudják is milyen volna az a társadalom ami kellően szervezett lehetne az ilyen szintű techológiák kifejleszéséhez.
Olvastam valahol hogy szuperszámítógépes szimulációkkal próbálták mérni mesterségesen kreált civilizációk mennyi esetből jutnak el ara a szintre hogy nem élik fel a föld energiaforrásait tehát megújuló energiát használnak globálisan. És 1000000:1 hez arány jött ki. Elég ki ábrándító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!