Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » IQ-szint növelés lehetséges?...

IQ-szint növelés lehetséges? Vannak ezzel foglalkozó kutatások, könyvek?

Figyelt kérdés

Lehetséges az IQ-szintet jelentősen növelni a matematikai, logikai gondolkodás fejlesztése által? Léteznek erre irányuló kutatások?

Köszönöm a részleteiben is kifejtett, nem-egyszavas válaszokat előre is!

2020. jún. 4. 12:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
31%
Tesztes intelligencia fejlesztés hülyeség. Az nem igazi intelligencia.
2020. jún. 19. 21:04
 12/22 anonim ***** válasza:
20%

Az az agyhalott, aki lepontozott, indokolja meg, hogy miért hamis, amit írtam?

Debil...

2020. jún. 22. 18:16
 13/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ, az újakat is!

12/12 N.r.i

Ne izgasd magad rajta, ezen az oldalon szokás úgy impulzus alapján, csuklóból pontozni...

2020. jún. 22. 18:26
 14/22 anonim ***** válasza:
Maga az a gyors gondolkodási készség amit általában intelligenciának nevezünk, kevéssé fejleszthető. 90% öröklött 10% fejleszthető. Nincs olyan hogy gyakorlás után átlag Jozsibol Einstein lesz. DE sok olvasassal, gondolkodtato feladatokkal, tanulással fejleszthető számos egyéb gondolkodási skill. Pl aki sok logikai feladatot oldott meg, lehet gyorsabban fog egy újat mint egy intelligensebb ember mert ismer mintázatokat.
2020. jún. 23. 08:41
 15/22 anonim ***** válasza:
72%

Hát nekem baromi rossz a logikai készségem. 2011-ben egy hosszadalmasabb teszten pl az jött ki, hogy normál tartomány alatti. Azaz botrányos. Az átlagos volt kb a közepes szint, az átlag alatt még volt egy normál tartomány, na és én még az alatt...

Ettől függetlenül mindig a reál és a tudományok érdekeltek, szerettem a matekkal foglalkozni és őrülten tanulós voltam, vagyok.

Ráadásul most 2 éve a programozást tanulom.

Igenis fejlődött a logikai készségem!

Még mindig gyatra, de fejlődött!

A Mensa mintatesztje is 2012 körül 86-ot adott, 2017-ben 90 és 100 között valahol, pár hete pedig 118!

Pedig háromszor csináltam meg és nem rendszeresen gyakorlom ezeket a mintamegoldós teszteket.

2020. jún. 23. 09:43
 16/22 A kérdező kommentje:

"A Mensa mintatesztje is 2012 körül 86-ot adott, 2017-ben 90 és 100 között valahol, pár hete pedig 118!"

Ez komoly?! Ha ez így van, az nem azt jelenti, hogy viszonylag pontatlan az online tesztjük? (5-ös válaszoló meglátását különösképp várom ezzel kapcsolatban).

Egyébként hány éves vagy? Mert ugye elviekben ez középiskolásokra lett kalibrálva.

2020. jún. 23. 13:13
 17/22 anonim ***** válasza:

Már 27, de azon a teszten meg kell adni az életkort, ahogy emlékszem.

A memória fejleszthető, az izomerő is, a szív, tüdő is, számomra fura lenne, ha a logika nem. Pláne mert nem így tapasztalom.

2020. jún. 23. 13:55
 18/22 anonim ***** válasza:
76%

Meg kell figyelni, hogyan viselkedik egy magas IQ-val rendelkező személy és akkor rájöhetnek sokan, hogy mit is kell fejleszteni.

A magas szintű logikai képesség egy része.

A magas szintű elemzési képesség is az egyik jellemzőjük.

stb.

stb.

Ezek az emberek, több mindent észrevesznek a természet jelenségeiből, dolgaiból.

A magas intelligencia egy lehetőség, semmi több. Egy ilyen embernek is szüksége van az információra. Ezért fejleszthető az intelligencia.

Az élet dolgaiban, el kell igazodni, tájékozódni kell. Ez is jellemzi a magas IQ-val megáldott embereket!

Ez a kiemelkedő intelligenciával megáldott ember egyes jellemzői.

Ezek fölött állnak a Newton szintű, korszakalkotó zsenik. De ahhoz, hogy az ember, kiválóan boldoguljon az életben, nem kell Newton-nak, feltalálónak lennie.

Üdv.

N.R.I

2020. jún. 23. 16:36
 19/22 anonim ***** válasza:
32%

Az IQ egy veleszületett adottság. A genetikai lottó része, ugyanúgy mint a fizikai képességek, illetve külső.

Növelni nem lehet, de csökkenteni különösebb erőfeszítés nélkül lehetséges (alkoholizmus pl.)

Sokan megkérdőjelezik az IQ hasznát, hitelességét, viszont: pl. az USA hadserege meghatározott egy minimum IQ szintet (85) ami alatt nem lehet senkit besorozni. A hadsereg célja hogy a lehető legtöbb ember a tagja legyen, de ha pont ők húznak egy IQ határt ami alatt nem lehet feladatot osztani egy katonának, akkor azért az sokat elmond a hitelességéről.

A teszteket direkt úgy alkották meg, hogy bármiféle háttértudás nélkül megoldhatóak legyenek. Tiszta logika, mintafelismerés.

Egy mérőszám, ami teljesen alkalmas arra, hogy kiderítse egy egyén mennyire intelligens, mennyire könnyen tanul új, ismeretlen dolgokat. De növelni sajnos nem lehet.

2020. aug. 14. 00:12
 20/22 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszolónak. Ott van a válasz a soraid között, ami az intelligencia fejlesztést illeti.
2020. aug. 14. 07:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!