Kifejezetten kezességgel foglalkozó jogásztól várnék rövid választ, ha lehetséges, és ilyen oldalon, jelen van jogász?
Tudom, minden kérdés meghallgatása hivatalos úton pénzért történik. Csak a meghallgatás, ahogy a fogorvosnál, az állapotfelmérés. A baj ott kezdődik, hogy nincs pénzem...! ez már indulásnak is minusz. Miért nincs pénzem? Mert tudatlanságom miatt...már eső után köpönyeg, aláírtam anno férjemnek 2 helyre. Utólag fogtam fel, az kezesség. Fél fizetésem levonják, mivel ő azóta nem dolgozik, nem is fog. Megkaptam egy állítólag jó ügyvéd elérhetőségét, amiben semmi extra nincs, mert ha pénz van, jó, jobb, legjobb jogász is bőven van, a pénztárca bőségével arányban.
Kérdésem: Őszinte választ kérek, érdemes-e bármit megpróbálnom a kezesség semmivé tétele ügyében, vagy teljesen fölösleges pénzkidobás a meghallgatás is. A józan eszem azt mondja, sőt, baráti ügyvéd---nem szakterülete--, nincs, mit tenni. Ismerőseim bíztatnak, lépni kell. Tehát, a józan eszem azt mondja, amit a a jogász, fizetni kell életem végéig az összeg nagysága miatt, és evidenciából, mert aláírtam. Hosszan írtam, rödid választ kérek, amennyiben ilyen formában, ez lehetséges. Fordultam végrehajtóhoz, fordultam OTP faktoringhoz, fordultam a cég jogászához. Elutasítottak. Kis ember, nincs pénze, húzza le magát a WC-n, ha nem tetszik. Annyit fogtam föl, jobb adósnak lenni, mint vétlen kezesnek. Nem Mariska nénitől, nem Pista bácsitól, hanem, szakembertől várok választ. Igen, nem.....
A józan ész első kérdése:
Mégis mire hivatkozva szeretnél kibújni a kezesség alól? Kényszer hatására írtad alá? Nem voltál beszámítható? Vagy csak nem tetszik, hogy fizetni kell?
Ez nem tragédia, csak a saját hülyeséged. Ha lepontozol, akkor is így van. Ez már csak ilyen, ha "nem is nézed" mit írtál alá.
Na, aztán ha kisiránkoztad magad ezt a választ is lepontozhatod. Bár ettől nem fog semmi sem változni, mert ez az igazság.
Vagyunk itt ügyvédek, igen, de ez nem az ingyenes tanácsadás helye. Sőt, annak semmi sem a helye, mert mi ebből élünk.
Amúgy senki sem szakosodik kezességre, nem olyan különleges terület az azért...
Ha pedig érvényesen vállaltad, akkor így jártál, nincs mit tenni. Ez a lényege. Semmi biztosítékot nem jelentene, ha utána, amikor aktuálissá válik, csak közölné a kezes, hogy "ja, bocsi, nem tudtam, mit írok alá", és ezzel szabadulna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!