Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az üres zene létrehozható? A...

Az üres zene létrehozható? A csend hallgatása, mint zeneként? Egy üres zene térben való megteremtése?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy el vagyok késve ezzel, de gondolkodtam rajta, és mi lenne, ha egy koncertteremben a nem hallható zenét sugároznák a hangfalak? És lehetne ezt visszhangoztatni, és így létrejönne egy csend tér, amit teljesen a csend tölt be? Pl. Ülök a buszon és csendben szeretnék lenni(itt.csendek akarok hallgatni) akkor benyomom magamnak a csend -tér megteremtő zenét, ami kiszorítja a külső hang(hatás)zajokat, és ezt nem füldugóval vagy ilyesmivel? Ez elképzelhető? (Vagy csak én vagyok lemaradva?)

#elképzelés #frekvencia #gyorsítás #csend #üres zene #"csend-tér" hallgatás #hangszünet #frekvencianövelés
2020. ápr. 11. 10:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

így van. Nem te találtad ki. Autóhifikben pl van egy kompenzáló zaj, ami kiüti a külső zajokat, hogy a zene tisztán szóljon.

Most láttam valamelyik csatornán, hogy vallásos csendet sugároznak:)

2020. ápr. 11. 10:39
 2/4 A kérdező kommentje:
Vagy lehet hogy csak a csend fogalmát kéne tisztáznom? Nem természeti csendre gondolok. Frekvenciakra?
2020. ápr. 11. 11:00
 3/4 anonim ***** válasza:
2020. ápr. 11. 14:03
 4/4 Szirty ***** válasza:

A csend mint zene zenegépes szórakozóhelyen jönne jól.

Bedobsz pár száz forintot, kiválasztod ötször a csendet és akkor 20 percig nem kell azt az üvöltő tuc-tuc borzalmat hallgatni amit a többiek kérnek.

2020. ápr. 12. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!