Amikor alszotok es csend van, ti is hallotok egy folyamatosan zugo hangot a fuletekben? Tobb lent
Nem tudom, milyen vizsgálaton voltál, de a zenei hallás az teljesen más.
Amúgy igen, teljes csendben néha hallani egy folyamatos sípoló vagy zúgó hangot. Ez az ingermegvonás egyik következménye, nem probléma.
Én is hallom, de szerintem ez még a természetes szint. Mondjuk én nem igazán vagyok hozzászokva a teljes csendhez, mert mindig zenét hallgatva alszom el már úgy 8 éve.
23/F
Egész véletlenül nincsen laptop vagy telefon töltő vagy más bedugott elektromos készülék a szobában ahol alszol?
Mert ezek halk sípoló hangot adnak ki, amit normál nappali körülmények közt biztos nem hallasz, de este a síri csöndben már simán hallani lehet, ha elég jó a füled, és elég közel van a zajforrása.
Nálam pl. laptop töltő van egy méterre az ágyamtól, az esték 99 %-ában észre sem veszem, de ha igen, akkor muszáj kihúznom, mert onnantól csak annak a sípolására figyelek.
Valószínűleg az elektromos kütyük a megoldás, tévé, számítógép, laptop, stb. Ideális esetben éjszakára áramtalanítani kellene, csak ezt általában senki nem teszi meg. :)
A frekvencia miatt nem (ennyire) hallja mindenki, plusz napközben a többi zaj miatt nem is feltétlen figyelünk fel rá.
Illetve sokan rutinból kizárják a folyamatos monoton zajokat, ha nem figyelsz rá, nem tűnik fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!