Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mennyire fér össze a tudományo...

Mennyire fér össze a tudományos pálya és a rock & roll életstílus?

Figyelt kérdés

Troll kérdésnek tűnhet, de komolyan érdekelne...

Ez alatt az életstílus alatt gondolok nőkre (prostikra is), alkoholra és talán drogokra is...

Szerintetek valaki visszahúzódva élhet úgy, hogy viszonylag komoly tudományos karrierje van, de inkább visszahúzódó, nem baj neki ha egy csapatmunka esetén sokadikként jelölik meg és a fentebb említett dolgokkal él, nem tud róluk lemondani?

Mondjuk, hogy ezt olyan helyen ahol legális, tehát illegális dolgokat nem követ el...

Lehetséges, hogy el tudja titkolni az életvitelét vagy hogy legalább egy esetleges komolyabb tudományos eredmény elérésénél nem lesz globálisan közutálat tárgya?

2020. ápr. 10. 12:57
 1/7 anonim ***** válasza:
54%
Dr. Emmett Brown is ilyen volt :-)
2020. ápr. 10. 13:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

> "Lehetséges, hogy el tudja titkolni az életvitelét"

Ez nem tudom, mennyiben kapcsolódik a tudományos pályához, bármilyen komolyabb hivatásnál előjöhet, ami kicsit is nagyobb publicitást kap. (Iskolaigazgató, céges jogász, főkönyvelő, sportoló, politikus, bármilyen művész...)

Amúgy pedig az adott személytől függ, hogy mennyire tudja szétválasztani a két életét, mennyire vigyáz az inkognitóra, okoz-e neki lelki tehert a két ennyire eltérő személyiség.

(Amúgy amiket írtál, azok csak a negatív sztereotípiákban kapcsolódnak a Rock & Roll életstílushoz, amúgy kevés közük van hozzá. Sajnos sok rockzenész tett róla, hogy elfelejtsük, mi a R&R.)

2020. ápr. 10. 13:54
 3/7 anonim ***** válasza:

A szoknyavadászat, prostizás összeegyeztető, hacsak nem szed össze valami halálos kórt.

A drog meg a mértéktelen italozás már nem igazán, hiszen az agysejteket jól kinyírja, a tudomány műveléséhez meg pont az kell.

2020. ápr. 10. 19:05
 4/7 dellfil ***** válasza:
100%

Mennyire? Teljesen. :)

Ez a - nagyon-nagyon leegyszerűsített - véleményem.

Miért? Mert nem zárja ki a "kettő" egymást. (Tán még csak "átfedés" sem kell közöttük lenni. De ez sem kizárt.)

Attól, hogy "laza vagyok mint a Rigalánc", még lehetek "elmélyült" gondolkodó. (Bocsi, NEM magamra értem, csak az "interpretáció" mián fogalmaztam egyes szám első személyben. Mert én csak "ugatom" a tudományt... :D)

Egy példa. Igaz, hogy az emberünk nem igazán "rock & roll életstílust" élt, de van némi hasonlóság. Richard Feynmanról van szó. Nos:

[link]

Vagy: "A nemzetközi szkeptikus mozgalomban is úttörőként emlegetik, aki előszeretettel leplezett le csalásokat és hívta fel a figyelmet arra, hogy megfelelően kivitelezett trükkökkel a legjobb szellemi képességű embereket is be lehet csapni. Híres volt játékosságáról, de a komolyság és az őszinteség is fontos részét képezte személyiségének, élvezte az életet (például megtanult kongadobon játszani), de köztudottan irtózott a formalitásoktól."

Olvasd el a fenti könyvet, és meglátod. :)

Jó, jó, tudom, ez csak egy példa, tán nem is annyira jó, de szerintem, ha utánavájkálnánk, érdekes dolgok derülnének ki bizonyos tudós emberekről. (Mivel - természetesen - ők is "emberből" vannak. :)

dellfil

2020. ápr. 10. 19:17
 5/7 dellfil ***** válasza:
100%

#3-as. Ez a fazon benzedrinen élt. :)

[link]

"A különböző serkentőszereknek köszönhetően napi 19 órát tudott dolgozni."

A benzedrin valóban nem drog. Serkentő szer. Mint az amfetaminok. :) Azért 83 éves koráig csak kihúzta valahogy... végig pörögve... :D

dellfil

2020. ápr. 10. 20:19
 6/7 anonim ***** válasza:
82%
A BME áramlástan tanszékének vezetőjének, Dr. Vad Jánosnak van egy rock zenekara. De ne úgy képzeld el, hogy ő ilyen k*vázós, drogozós valaki, hanem tök jó fej. Volt olyan, hogy délelőtt még a differenciál egyenleteket oldottunk meg az előadásán, este meg már crowd-surfingeltünk a koncertjén. Szóval a válasz: igen, lehetsz elismert kutató és laza rocker egyszerre.
2020. ápr. 10. 20:35
 7/7 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező, amit te R&R életstílusnak vélsz, az nem az. Bizonyára vannak ilyenek is, de attól az nem stílus.

A tudós sem az a szobába bújó, visszahúzódó fazon. Tehát e két tevékenység vidáman megfér egymás mellett, és sokan űzik is. Mások meg nem.

2020. ápr. 10. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!