A MIR űrállomást miért deorbitálták?
Hogy miért "csapatták" a Földbe?
Azért, mert pár éven belül magától is lezuhant volna. Ugyanis a jelenlegi, - és az összes eddigi - űrállomás alacsony pályán kering a Föld körül, ezért valamennyi légköri fékező hatás éri mindegyiket.
Nagyon nem mindegy, hogy csak úgy valami random helyre, - vagy viszonylag irányítottan - lakatlan, hajó, és repülőforgalomtól mentes helyre zuhan-e.
A másik ok, hogy már nagyon leamortizálódott állapotban volt. Egy űrállomásnak is meg van a maga élettartama. Persze - elvileg - "végtelenségig" lehetne javítgatni, de nem éri meg, mert van elavulási időtartam is a világon...
dellfil
Találtam egy régi cikket az ISS-ről. Ugyan nem ír róla hogyan és miként alakul a sorsa...
De: "Természetesen a jelenleg 2020-ig meghosszabbított élettartama alatt még történhetnek változások az ISS-en,..."
dellfil
Én most hirtelen egy ilyet találtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!