ISS azaz a nemzetközi űrállomást lehet-e látni amikor elmegy felettünk?
Figyelt kérdés
Mivel a pozícióját is megadják, plusz még kamera is van rajta észre lehet venni
2015. dec. 18. 16:41
1/8 anonim válasza:
Igen, lehet látni. Legalábbis akkor, amikor olyan pozícióban van felettünk, hogy meglátjuk rajta a Nap fényét.
2/8 schamuelson válasza:
Általában kevéssel naplemente után érdemes figyelni, mikor az égbolt már kissé sötétebb. Nem minden nap érkezik fölénk alkalmas időben. Ezen az oldalon nyomon tudod követni, a kék színű,"10-day predictions" feliratú mezőre kattintva láthatod, melyik napok esélyesebbek, illetve pontos érkezési időt is kiírnak. Minél nagyobb negatív szám áll a magnitudo oszlopban, annál jobb a láthatósága az űrállomásnak.
3/8 anonim válasza:
4/8 anonim válasza:
Én régebben hullócsillag sasolás közben láttam.
Mivel nem olyan volt, mint egy hullócsillag, megnéztem a flightradar-on, hogy repülő volt-e de nem volt akkor felettünk.
Majd itt a gyk-n kérdeztem, hogy azmiaz és utánanézve az időpontokat tényleg az ISS volt.
5/8 anonim válasza:
Androidra van egy Iss detector nevü alkalmazás a google play-en. Beállíthatod hogy értesítsen ha közeledik, és nem maradsz le róla.
6/8 schamuelson válasza:
Most vettem észre, hogy a lényeg, a link kimaradt a hozzászólásomból (2)
Íme: [link]
7/8 spectator válasza:
Érdekes adalék: Mindenféle segédeszköz nélkül szoktuk figyelni éjszaka a balatoni nyaraló teraszáról. Jól látható, olyan mintha repülőgép lenne. Az érdekesség az, hogy kb. 1 1/2 óra alatt kerüli meg a földet, tehát szerencsés esetben (több ilyen volt) másfél óra múlva újra látható, csak más irányban megy át az égen.
8/8 Alex Fly válasza:
Lehet. A jó öreg Heavens-Above oldalon megnézheted, mikor és merre érdemes keresned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!