Mit gondoltok mikor a Titanic süllyedt hol haltak meg legtöbben?
A legnagyobb veszteség a helyesírási kézikönyv elvesztése volt, máig sem sikerült pótolni.
Keletkezhet ugyan örvény, de az igazi ok, amiért a süllyedő hajótól el kell távolodni az, hogy a hajóból felszálló milliónyi buborék hatására a víz (és levegő elegyéből álló közeg) sűrűsége annyira lecsökken, hogy képtelenség benne úszni. Egyszerűen nincs elég felhajtó erő, elsüllyed az ember, elsüllyed a csónak is.
A hideg vízben nem elsősorban a megfagyás okozza a halált, bár az is néhány perc alatt bekövetkezik, hanem beindul egy ösztönös -nem kontrollálható- hipeventillálás, azaz kapkodva vesszük a levegőt, még akkor is, amikor a szánk a víz alatt van, ezért hamarabb megfulladunk, mint megfagyunk a jeges vízben.
Afrikában abban az évben többen haltak meg, mint a Titanicon.
De Nagasakinál is többen haltak meg, amikor kapott villanó ajándékot.
És attól, hogy rossz a helyesírása, nem tudjátok értelmezni a kérdést, vagy mi? Mert nekem sikerült.
Attól, hogy máshol még többen haltak meg, a kérdezőt nem érdekelheti a Titanic?
Hihetetlen, hogy ezen az oldalon milyen tökéletesek az emberek.. -.-'
"de a ventilátor szó egy "l" betűvel írandó"
Elég rövid ideje ahhoz képest, hogy előtte mennyi ideig volt szabályos kettővel.
És 45%-os a válaszom.
És még csodálkoznak, miért vagyok embergyűlölő. Ezért.
45% én felpontoztalak.
Volt itt a kategóriában egy teljesen értelmetlen, zagyva ezo-s kérdés valami áltudományos "felfedezésről". A kérdező a jelek szerint nem sok magyarórán járt életében, emellett a stílusa is elég provokatív volt, mégis sorra csak segítőkész válaszokat kapott. Ilyenkor nem tudom, hol vannak a trollok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!