Hány cm mélyre szúrták valyon le az Amerikai zázlót a holdon?
Az Apollo 11 esetén?
Kb. egy arasznyi. Eredeti adat szerint 7". De ennek a nagy része a laza holdpor volt, alatta tömörebb, az éles (erózió híján nem kerekednek le a porszemcsék) szemcsék megakadályozták a mélyebb beszúrást. Nem is fogott rajta sokat, a távozó űrhajó el is fújta.
A későbbieket messzebb vitték a hajótól.
Sziklába tudtommal azoknak sem fúrtak, de ha a hajó nem fekteti meg, más már nem fogja, vákuumban nem sok szél van.
Gondolom azért voltak ezek kézerővel leszúrva, mert illett a misszió elején megtenni, az első cselekedetek közt volt. Ha jó tudom, csak az Apollo 15 és 17 nem az első holdsétakor vitte ki, hanem később.
Ha a végére hagyták volna, talán praktikusabb lett volna ezzel lefúrni a helyét, ha már úgyis használták talajminta-vételre:
De végül is mindegy, az Apollo 11 kivételével az összes zászló állva maradt máig.
Pedig ki fog kelni.
Na mi van, már langyi vagyok? Előbb bezzeg a kisregénynél nem voltam.
Kis humor sosem árt.
Főleg, ha nem off, mert a kérdés már meg van válaszolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!