Kb. hány °C-on kezd el éppen csak, hogy izzani az acél (kb. egy 0,8 mm-es acéllemezről van szó)?
Figyelt kérdés
Tudom az acél többi tulajdonságát, hogy kb. 1500 °C felett kezd megolvadni, de engem az érdekelne, mikor kezd el éppen csak izzani (fényes nappal nem látni, csak korom sötétben látom, de akkor is csak egy kicsi ponton).2020. jan. 18. 11:15
2/3 anonim válasza:
Megerősítem az #1 Válaszadót.
540 - 560 °C -on mély meggypiros, sötétben éppen érzékelhető izzás. Nemcsak az acél, hanem hőkezelő műhelyben használt speciális sóolvadék is így viselkedik.
3/3 anonim válasza:
Ha a neten is utána nézhetsz szín és a hőmérséklet kapcsolatáról.
A fényforrások színhőmérséklete éppen a vas színéből származik, hogy hány fokon milyen színű.
Egy 6000 Kelvines hidegfehér szín olyan fehér, mint az olvadt vas 6000 Kelvin hőmérsékleten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!