Az ortopédiaban erre a következő években van kilátás?
32 éves vagyok az gerincem alsó részénél lévó porckorong elvékonyodott tornat javasoltak amely majd a gerinc melletti izmokat megerösiti ha ez nem müködik csavarozni kell:(
Van rá esély hogy a következő 10 évben az orvostudomany eljut oda hogy nem kell müteni hanem pl injekcióval megerősitik ezt a részt??
Őssejtes kezelés lehetséges.
De ilyenről még nem hallottam.
A jövőről ilyen pontos jóslásokat a az ezzel foglalkozó szakember sem ad, mert egy dolog kifutása nagyon sok mindentől függ. Maradjunk annyiban, az esélyeid egyre nőnek. Az kérdés, melyik lesz a gyorsabb.
Azért vannak közbülső lehetőségek is.
Amúgy az miért van hogy idehaza mindig müteni akarnak nyugaton meg kevesebb az ilyen jellegű beavatkozás arányaiban?
Ott is sok ülőmunkas ember van.
Nyugaton általában a megelőzésre és a kiegészítő terápiákra fektetik a hangsúlyt.
Itthon a műtét futószalagos és egyszerűbb megoldás. Valószínűleg TB szempontból is.
Falmászást, bouldert próbáltad?
Vannak gerincspecifikus falmászó edzések is.
1 éve mászok és durván megerősödtek a hátizmaim és törzsizmaim is.
+ előtte gerinctornáztam, de nem vált be túlságosan.
Mellesleg a boulder nem unalmas. Jó a társaság, csinosak a lengén öltözött lányok, és tényleg kihívást jelent, nem úgy mint egy unalmas torna.
most kezdem majd a tornat de köszi a javaslatot.
CSak sajnos teli a gatya:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!