Hogy alakulhattak ki a különböző a mentális betegségek?
(pl. skizofrénia, depresszió stb.)
Belterjesség miatt, vagy külső hatások alakították ki ezt a betegségtípust vagy más okból?
Ezeket bátorítja, hogy a régi jól bevált módszereket most totálisan elvetik, az ilyesmit olyan betegségnek tekintik, mintha erről a páciens nem tehetne. Régen a gyászt ki lehetett fejezni: fekete ruha, siratóasszonyok, stb. A "megbocsáthatatlan" tévedéseink, tetteink alól is feloldozást nyerhettünk a papnál, stb.
A gyógyszerekkel a lélek, a psziché saját öngyógyító, stresszkezelő folyamatait elsorvasztják. A hajlam nem annyira genetikai, mint neveltetésből fakadó!
Hú, köszönöm szépen, de nem erre voltam kíváncsi. :)
Arra vagyok kíváncsi, hogy hogyan jött létre az emberiségfejlődés során. :)
A skrizofrénia vagy egy fel nem dolgozható traumából(PL:családtag elvesztése) vagy örökölt hajlamból alakul ki.
Szerintem úgy lehet elképzelni, mintha egy felkapcsolódó lámpa levágná az olvadóbiztosítékot, és egy másik fajtát tennénk a helyére,aminek másabbak a tulajdonságai.
Egyetemen volt egy előadásom (sejtbiológia és molekuláris genetika tárgyból), hogy "Az agy és elme betegségeinek molekuláris biológiája". Ezen pont ilyenekről volt szó:)
Nagy általánosságban azt tudom mondani, hogy még a kutatók sem igazán tudják ezeknek a betegségeknek a hátterét, inkább csak sejtéseik vannak róla:)
Bár a kérdésből számomra nem derült ki pontosan, hogy mire vagy kíváncsi. Mármint arra, hogy miért terjedhettek el, illetve miért jelenhettek meg, vagy arra, hogy mi okozza (okozhatja) ezeket a betegségeket?
Mert a kurzuson az utóbbit tárgyalták:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!