Milyen a mélyés a magas hang?
Elég jó a fülem, mindig én voltam a legügyesebb alkalmasságin, hamarosan megyek páv-ra és lesz olyan feladat, hogy mély eseten x gombot kell nyomni magas esetén y.
Ha hallanám tudnám, de egyre jobban összekeveredek.
Komoly volt igen, bocs, de érettségi előtt tudtam meg pl. mit jelent az ,hogy korán (nem a könyv ,azt már kisiskolásként kiolvastam) sokáig úgy tudtam, hogy ha korán kelek akkor sokáig aludtam, sőt a kék és a zöld színt is kevertem, még jogsi szerzéskor is, mert anno angolul tanultam meg, csak fordítva a green volt a kék blue meg a zöld, legalábbis úgy tanultam, szóval bocs. Amúgy éles helyzetbe tudtam volna biztos, de mikor kiírtam a kérdést kicsit zavarba voltam, előtte olvastam a páv ról. :)
Nem is trollkodnék, főleg itt, tisztelem ezt a kategóriát mellesleg az oldalt is. Ha trollkodni akarok ott a facebook.
Amúgy meg néha én is megkérdőjelezem magam, hogyan tudok egyszerre levegőt venni és pl. cipőt kötni, csoda nem álulok el közben, egyszerre két dologra figyelni, huuha :D.
Majd ha érdekel leírom ám, hogy sikerült e, így, ostobán.
Mondjuk ezt a kék-zöld keverést nem teljesen értem.
Ez körülbelül 1-2 éves korban már rögzül, és azt egyszerűen lehetetlennek tartom, (már amennyiben nem medvék neveltek egy erdőben), hogy jogosítványig vagy 16-18 éves korodig ne tűnt volna fel, hogy a zöld dolgokra a zöld/green kifejezést használják. Ezzel nap mint nap találkozik az ember és feedbacket kap a környezetéből.
Ha mondjuk agysérülése van az embernek, vagy fejlődési rendellenessége... bal temporális lebenyben, ami az írott nyelv, memória, tárgyfelismerés, fogalmak stb központja... akkor annak később is nehézséget okoz a zöld meg a kék fogalmi megkülönböztetése.
Nincs olyan, hogy 18 évig homályban élsz, aztán beugrik hogy ja hoppá eddig a zöld kék volt. Legalábbis nehezen tudom elképzelni, hogy hogyan tudtál átmenni a "kéken" a zebrán 18 évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!