Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Analízis tanulás?

Analízis tanulás?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy angol forrásokból/könyvből

szeretnék megtanulni integrálni, pontosan a Tom Apostol könyveire gondoltam, szerintetek megéri?(mindenhol ezt ajánlják.)Vagy ha tudtok magyarul írjatok, olyanokra gondolok amik tényleg meg is értetik veled a miértet és nem csak egy csomó szabályt dobnak eléd.

2019. júl. 31. 16:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
53%
Integrálni készségszinten megtanulni a Bárczy Barnabás Integrálszámítás c. könyvéből tudsz. Évtizedekig generációk nőttek fel ezen, és a mai napig változatlan kiadásban nyomják után a használhatósága miatt. Az angol irodalmak ennek a közelébe sem jönnek. De egyébként ha ennyire angolfan vagy, magad is találhattál volna igényesebb könyveket... Egyébként még német nyelven találhatóak hasznos analízis könyvek, az angol nyelvűek sokszor pontatlanok, a német precizitást messze nem érik el.
2019. aug. 1. 19:33
 12/14 anonim ***** válasza:
#11 nemhiszem hogy ez így lenne. Esetleg nézz meg mondjuk Cambridge University Press-es kiadásokat vagy ilyesmi.
2019. aug. 1. 19:34
 13/14 anonim ***** válasza:

A Pintér Lajos Analízis 1-2. amit ajánlottam kimondottan azért jó, mert elmagyarázza mi miért van, miből jön ki.

A Bárzy meg a Thomas féle analízis pl. nem magyarázza el, hanem a típusfeladatok begyakorlására mennek. Ezeket én nem ajánlom kezdésnek.

2019. aug. 1. 19:59
 14/14 A kérdező kommentje:
és matolcsy féle jegyzetek?
2019. aug. 1. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!