Analízis tanuláshoz ez a könyv jó?
Van már Obádovicstól könyvem,a Matematika,de az csak ösdzefoglaló jelegű.De pont emiatt szeretnék így nyáron rá készülni az egyetemre és neki állni ennek a sorozatnak.De azért kiváncsi vagyok mások véleményére is ezzel kapcsolatban.Szerintetek megéri?
Nem írtad, melyik képzésre jelentkeztél. De mindegy is.
Ezek jól összeszerkesztett könyveknek tűnnek. Azonban akkor jársz el a legjobban, ha vagy a saját szakod matekkönyveit szerzed be, ekkor tkp. előre tanulsz, vagy megveszed a Bólyai sorozat könyveit.
Lejjebb vannak ajánlott jegyzetek, egy részük online. (Nem garantálom persze, hogy ez a jelenleg érvényes)
Én karácsonyra kaptam meg ezt, egy nagyon jó könyv, kedvencem, megfelelő befektetés, nagyon ki fog fizetődni. A következő része, az integrálszámításos, rózsaszín, na az is nagyon nagyon király, tele példákkal és feladatokkal, aminek ott a megoldása is. Esetleg annyit ajánlok hogy egy-egy anyag előtt nézz bele a mateking-os videókba, jól összefoglalja a témákat. Szerintem nem hülyeség nyáron készülni, óriási szívességet teszel magadnak, a BME-n egyébként is arra van hangolva az oktatás, hogy minimális elméletet leadnak, és a példákat öld meg magadtól, illetve otthoni, önálló tanulást, gyakorlást várnak.
Szóval nagyon ajánlom mindkét könyvet, hihetetlenül jó szerintem bármilyen szakon az analízishez, Obádovics eszméletlenül jól ír, és ez a matematikai olvasóköny sorozat nagyon nagyon király, csak dícsérni tudom tényleg :D kifejezetten a mérnököket gondolt, pl az integrálszámításos részben van külön mechanikai alkalmazásos rész, na gépészen össze fogod tenni a két kezed ha olyanod van.
Rendben,akkor köszi a segítséget!:D
Szerintem beruházok egyre és megnézem milyen
Hogyhogy beruházol egyre? 🤔 Azt hiszed, a Differenciálszámítás lefedi az analízist vagy legalább az első félévet? Aligha. Abban minimum lesz határértékszámítás, abból jön a differenciálszámítás. Ezt követi az integrálás. Az első félévben egyváltozósan, a második félévben többváltozósan. És esetleg a mátrixok (ti. lineáris algebra) is első félévben lesznek a komplex számokkal együtt.
Nézd meg a tantervei hálót és keress rá a tárgyleírásokra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!