Hogyan tudnék itthon analízist és lineáris algebrát egyedül tanulni?
Még egy évem van, ezeket szeretném egyedül elkezdeni tanulni.
Ismertek olyan oldalakat, könyveket, amik szerintetek tartalmazzák, amit ezekből tudni kell és érdemes informatikai felsőoktatásban? Tudom, hogy ezek bukta tárgyak, ismerkednék velük előre.
Ezenkívül a Java-t gyakorolom és némi frontendet is.
Mi másra lehet még szükség, hogy ne lepjenek meg?
[link] -t tudom ajánlani egy alapnak. Lesz eltérés az egyetemi tananyagban (máshogy oktatják, eltér a tematika, stb.), de ismerkedéshez bőven jó és tapasztalatom szerint a példafeladataik is könnyebbek, mint az egyetemi feladatlapok, így talán megmarad a lelkesedés is.
Ha ez nem lenne elég, akkor keress ún. példatárakat: "analízis példatár", "lineáris algebra példatár". Google rögtön első oldalon elég jókat dob ki rá.
Gratulálok a hozzáállásodhoz! Remélem az élet más területein is ennyire céltudatos vagy. Tanács: A tanulás mellett - velem ellentétben - ne felejts el ÉLNI.
A kérdésre válaszolva a teendőd:
1. A kiválasztott képzés tantervének áttekintése Googleból
Pl. BME informatikus [link] -> [link]
2. A tantárgyak áttekintése
A fenti linken "Tanterv" -> [link] -> TE90AX21: Analízis 1: [link]
3. Jegyzetkeresés
Pl. A Tantárgy adatlapján "13. Jegyzet, tankönyv, felhasználható irodalom" vagy bármi más, ami tematikailag megfelel.
Ha a Bólyai sorozatot ( [link] végigviszed, akkor kizárt, hogy az első félévben a matematikával gondod legyen, és hogy a második félév érdemi nehézséget okozzon.
A BME TTK 2004 előtti matematika feladatgyűjteményeit (annál az infós sem lesz nehezebb) el tudom küldeni PDF-ben (bár egy része itt is megvan: [link]
Brilliant.org
Akár alkalmazás formalyaban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!