A Mensa HungarIQa teszten milyenek számit a 125-129 közötti IQ-pont? Van esély szerintetek arra, hogy jövőre sikerülne a 130 fölé mennem ( amikor írtam akkor nem voltam teljesen, friss és üde )?
Amikor megírsz egy IQ tesztet, akkor az adott pillanatban mért gondolkodásodat méri fel.
Ha holnap elmész, az is lehet, hogy 160-at írsz, mert igazából képes lenne 160-at összehozni ha éber.
De ott van a másik verzió is (igaz, matematikailag kisebb az esélye), hogy mivel nem tudtál gondolkozni, tippeltél és pont összejött. Amikor meg kipihenten mész, tudásod szerint fogod a rosszat jelölni.
Mégis mit számít az, hogy egy teszten, ami bizonyos kognitív funkciókat mér éppen mennyi pontot érsz el?
Változik attól az életed (a folyamatos szellemei maszturbálástól eltekintve)? Olcsóbban kapod a pékségben a kiflit? Kevesebb spamet kapsz a postaládádba? Tovább marad tiszta az alsóneműd? Vagy mégis mi a fene fog történni attól, ha ennyi vagy annyi pontot érsz el?
Amikor én írtam, valami hasonlót produkáltam, szintén nem intellektuálisan top állapotban.
Így én is tervezem a megismétlést, hátha.
De tudom, ha át is megyek a léc felett, az tulajdonképpen nem jelent semmit, ami a hétköznapi életben bármiben segít.
Némi belső önbizalmat biztosan tud adni, plusz bekerülhetsz vele egy olyan közösségbe, ahol azért nem éppen ergyák gyűlnek.
De ennyi. Az eredményed mutogatásával nem fogsz más pozitívumot elérni, az emberekből általában inkább negatív reakciót vált ki, ha valaki az IQ-jára hivatkozik, még általában álláskeresésnél is inkább hátrány (a főnökök nem szeretnek "butábbak" lenni az alkalmazottaknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!