Milyen (káros) kémiai-fizikai folyamatok játszódnak/játszódhatnak le a főtt étel fagyasztása és olvasztása során? (több lent)
Figyelt kérdés
Mivel magyarázható, hogy a főtt ételt(hús) meleg állapotában helyezve a fagyasztószekrénybe az romlásra erősen hajlandó, míg a kihűlés megvárta után téve azt a mélyhűtőbe akár hónapokig is eláll romlásmentesen?
Hogyan és mitől függ a felolvasztás során, hogy megromlik -e az étel?
2019. júl. 13. 12:15
1/1 anonim válasza:
A hirtelen hőmérséklet esés. Meg kell várni, hogy kiegyenlítődjön a hőmérséklet, különben a külseje hirtelen lehűl, miközben a belseje még meleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!