Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Szerinted létrejön valaha az...

Szerinted létrejön valaha az időutazás?

Figyelt kérdés
Ha a jövőben majd feltalálják az időgépet, akkor miért nem jött még vissza senki ide a múltba a jövőből?
2010. júl. 9. 00:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
az univerzum nem hagyja magat megsemmisiteni egy idiota (nem rad ertem, hanem az emberisegre) altal:)
2010. júl. 9. 18:04
 12/21 anonim ***** válasza:
Úgysem hiszitek el, de én úgy születtem hogy a saját apám, aki a jövőben a jóarátom, de a multban hal meg, na mindegy, a saját apám visszaküldtem a multba hogy megdugja az anyámat.
2010. júl. 10. 02:44
 13/21 anonim ***** válasza:
2010. júl. 10. 02:54
 14/21 anonim ***** válasza:

"Úgysem hiszitek el, de én úgy születtem hogy a saját apám, aki a jövőben a jóarátom, de a multban hal meg, na mindegy, a saját apám visszaküldtem a multba hogy megdugja az anyámat."

Mint mondtam, a Terminatoros idoutazas sem valosulhat meg, kedves John Connor:D

de pl. anyagcsere altal... ekkor ugyanannyi anyagot kellene atjuttatni a celidosikbol abba a jelenbe, ahonnan utazol. igy mar megoldhato...lenne. nincs anyagfelesleg egyik oldalon se, nem keletlezik antianyag, ami megkiserelne egyensulyba allitani az univerzumot...stb. ez megint csak logika...

2010. júl. 10. 09:04
 15/21 anonim ***** válasza:
Hogyafaszba ne jönne létre, hiszen folyamatosan időt utazol valamilyen formában. A múltba nehéz, persze meg lehetne nézni azt, hogy mi volt a múltban, de ahhoz le kéne előzni a fényt, amely a földről indult el, ez viszont lehetetlen. Ha autóban ülsz, és az megy, időt utazol a környezetedhez képest. Ha egy vonaton ülsz, és az 1-2 km/h-val marad le a fénysebességtől, vagyis ennyire megközelítette, és elkezdesz a menetiránnyal megegyező irányba futni, elsőre az lenne a logikus, ha átlépnéd, ami viszont lehetetlen. Be fogsz lassulni mindig annyira, hogy végül ne tudd átlépni. Míg kívül gyorsan telik az idő, te belassultál. Ha leszállsz a vonatról x év után y*x év fog eltelni kívül, magyarul a kinti környezetben mindenki öregedik egy csöppet.
2010. júl. 13. 03:32
 16/21 anonim ***** válasza:

Te is időutas vagy, csak nem tudsz róla.

De ebben az utcában (idő) a kezdetekkor ki volt téve egy tábla, hogy - egyirányú!

Mi mind időutasok vagyunk ebben az egyirányú utcában, amit időnek neveznek...

2010. júl. 14. 16:10
 17/21 anonim ***** válasza:
03:32 annyira okosnak hiheted magad, de nem vagy az.
2010. júl. 15. 01:44
 18/21 anonim ***** válasza:
A megfogalmazásom bizony nem épp tökéletes, mert nem olvastam át, éjszaka írtam (mint láthatod) álmosan. Mellesleg amiket leírtam azok Stephen Hawking szavai. Remélem ő azért elég okos neked. De ha nem, rajta, bizonyíts. Lássam. Mert beszólni nagyon tudsz, viszont az érvelést még mindig sehol se látom.
2010. júl. 15. 03:43
 19/21 anonim ***** válasza:
Jajj, és mellesleg. A te hozzáfűzésed is sántít, ha elolvasod, valahogy az a "hiheted" ilyen formában nem illik oda, hiányérzetet kelt. Ha azt írod hogy: Olyan okosnak hiheted magad mint Albert Einsten. (pont) De nem vagy az. Így sokkal normálisabb lenne. Csak gondoltam megjegyzem, ha már egymást kritizáljuk. Mondjuk míg te egy hosszabb szöveg alapján tudtál felettem ítélkezni, nekem elég volt ez az egy sor is. Remélem válaszolsz, és remélem sokat, de legyen logikus kérlek szépen.
2010. júl. 15. 03:57
 20/21 anonim ***** válasza:

Hát igen.Jó kérdés.

A relativitás elmélet alapján csak az olyan test vagy részecske képes elérni a fénysebességet, amitől gyorsabban már az idő visszafele halad, amely nem rendelkezik tömeggel.Pl: a foton(fényrészecske)

Ha jobban belegondolsz, a foton számára nem értelmezhető az idő fogalma, ergo pillanatszerűen jut el az univerzum egyik szegletéből a másikba.De mi, mint külső szemlélők, évmilliárdokként érzékeljük.Ebben áll az, hogy az idő relatív.

Elméletileg léteznek olyan részecskék, amelyek az időbe visszafelé közlekednek.Ezeket Tachyonoknak nevezik.Ez a részecske csak nagyon kis ideig van jelen, alíg ismerjük, de feltételezhetően tömegtelen.

Ha egy tömeggel rendelkező tárgy (időutazó) átlépné a fénysebességet ami eleve kizárt, a gyorsulás csapdájába esik ugyanis minnél kisebb lesz a befektetett energia, annál nagyobb lesz a sebessége.Ergo, fénysebesség fölött a lassuláshoz kell végtelen mennyiségű befektetett energia.Valószínű, hogy az az időutazó sohatöbbé nem lesz képes emberi szemlélettel szemlélni a világot, szóval semmi értelme nem volt a fénysebesség átlépésének, ami úgyis elvből kizárt.

Másik lehetőség az, ha belemegyünk egy feketelyukba.A gravitáció mivel görbíti a téridőt, a napon is lassabban tellik az idő mint a földön.Gondoljuk el, mi történik egy ilyen pusztító objektumban.Elméletileg ha lenne egy gép amit nem semmisít meg a gravitáció, az idő olyan gyors lenne hogy szinte pillanatok alatt visszamennénk az ősrobbanáshoz, és belevesznénk a szingularitásba.

Ez az én elképzelésem.Amugy mivel mindenki a saját szemszögéből figyeli az idő múlását, mindenki időutazó.

Remélem segítettem.

18/F

2010. júl. 18. 00:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!