Időutazás alatt azt szokták érteni, hogy valamilyen jelet vissza tudsz küldeni a kauzális múltadba (a kauzális múltadban olyan téridőpontok vannak, amelyekben lezajló történések befolyásolták a jelenedet). Ilyen időutazás soha nem lesz, az ilyen időutazás lehetőségét felvetve ugyanis könnyen ellentmondásra jutnánk (pl. lehetőséged van megölni magadat az időutazás előtt, ezért nem utazhattál, ez ellentmondás, tehát hamis a feltétel, azaz nem tudsz így utazni).
(Ezzel összhangban az általános relativitáselméletben sem jönnek ki olyan megoldások, amelyekben kauzalitást sértő módon utazhatna próbatest.)
2008. júl. 24. 17:36
2/27 anonim válasza:
Elméletben igen. Természetesen nem a filmekben látott módszerrel. Tudtommal a "jövőbe" utazás lehetséges. Mégpedig a fénysebesség sokszorosának elérésével. Ugyanis ha egy ember fénysebességgel haladna a föld körüli pályán 1 évig, akkor ő alig öregedne valamit, míg a földi társak a rendes időnek megfeleően öregednének. Szóval ha pl 50 évig keringene fénysebesség sokszorosával valaki, akkor lehet hogy 3058ban térne vissza a földre, miközben ő néhány évet öregedne csak. Én legalábbis így tanultam.
2008. júl. 24. 22:02
3/27 anonim válasza:
A kérdésre válaszolva: Szerintem nem. pedig jólenne :)
2008. júl. 25. 22:46
4/27 anonim válasza:
Ha a fénysebességnél gyorsabban tudsz repülni elcsípheted a múlt fotonjait és azt meglátva a múltba való utazás illúzióját élhetnéd át.
2008. júl. 27. 21:01
5/27 anonim válasza:
Nos... Szerintem lehet hogy a jövőben lehetséges lenne.
Hogy miért?
1. Mert már gondolkodtak a tudósok azon, hogy az időutazást, hogyan lehetne megvalósítani.
2. Mert már olyan sok mindent találtak fel: Hogyha egyedül lennék a világon, eszembe se jutna hogy mosógép, autó, meg ilyen dolgok.
2008. aug. 1. 13:10
6/27 anonim válasza:
Én szerintem nem létezik az időutazás.
Most gondoljunk bele ha vmikor feltalálják a jövöben tegyük fel 3000-4000ben akkor miért nincsenek még itt?
De lehet hogy másik dimenzióban vannak . Mert pl a hangya csak síkban lát térben nem ,vagy a baktérium .
Lehet ittvannak de egy másik dimenzióban ők látnak minket mi nem őket :-)
Ez csak egy vélemény volt
2009. aug. 14. 22:06
7/27 anonim válasza:
én összerókáznám magam ha fénysebességgel mennék körbe-körbe párszáz évig :DDD kihagyom,szerintem dimenziók vannak,és nem időutazás
2009. aug. 23. 16:02
8/27 anonim válasza:
Van időutazás
megvan a módja, azt hallottam, csak nincs meg hozzá minden
2009. aug. 28. 21:22
9/27 anonim válasza:
22:02 a fénysebességnél NEM lehet gyorsabban haladni, ezt Einstein is megmondta
2009. aug. 31. 21:13
10/27 anonim válasza:
pontosan, ha valami gyorsabban menne a fénysebességnél a tömege elérné a végtelent.Ez egy nagyon hosszú téma, ha valakit érdekel írja be a google-be hogy "időutazás". nagyon érdekes cikkeket lehet találni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!