Hová kell tenni a jeges vizes palackot a ventilátorhoz képest, hogy "hideget fújjon"?
Persze, hogy nem működik. A ventillátor motorja is csak melegszik, plusz a lapátok és a levegő súrlódásából is hő termelődik.
A léghűtőként forgalmazott/reklámozott gépek is mind átverés, amibe jeget kell tölteni.
"A léghűtőként forgalmazott/reklámozott gépek is mind átverés, amibe jeget kell tölteni."
Azért azok sokkal nagyobb felületen érintkeztetik a levegőt a jéggel, tehát tényleg hűtenek valamennyire.
De amennyi elektromos energiát beleölsz a jég előállításába, majd a szerkezet működtetésébe, egy inverteres klímával nagyságrenddel több hűtést érsz el.
Persze az inverteres klíma drágább is jóval.
A vizes palackot a fejed fölé kell tenni, kupak nélkül nyílással lefele.
De egy zuhanyzó még hatásosabb.. :)
Csurom vizesen más sokkal erősebbnek érzed a ventilátort.
Az én szobai hőhaldoklás elleni módszerem: hűvösen elkezdett, majd tovább hidegre csavart zuhany, amíg már vacogás határon vagyok, majd egy gyors forró leöblítés, gyors törölközés és beheverés a szoba átellenes sarkából rám célzó ventilátor legkisebb fokozatú szellője elé.
Ezzel a technikával a legnagyobb melegben is tudok délutáni hőségben egy-két órát szundikálni.
Amúgy próbából rendeltem Kínából hővisszaverős ablakfóliát, felnyaltam a szobaablakomra és helyből minimum 4-5 fokos hőségcsökkenés a szobában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!