Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Sorok, függvénysorok konvergen...

Sorok, függvénysorok konvergenciájával kapcsolatos kérdés?

Figyelt kérdés

A szumma n=1-től végtelenig 1/n vagy 1/n^2 vagy valamilyen n hatvány konvergens vagy divergens? Feladat megoldásokat nézek, és én azt hittem hogy konvergens, de folyamatosan divergensnek vették, például majoráns vagy minoráns kritériumnál, aztán függvénysoroknál meg újra konvergensnek...

Esetleg az nem mindegy, hogy n=1-től vagy n=0-tól indul? Figyeltem erre is, de úgy látom ettől függetlenül hol divergens hol konvergens. Tételben egyértelműen le van írva hogy konvergensnek kéne lennie :'( segítsetek légyszi, nagyon kétségbe vagyok esve

2019. ápr. 27. 15:45
 1/2 anonim ***** válasza:
A kitevő nem mindegy
2019. ápr. 27. 16:01
 2/2 dq ***** válasza:

Az, hogy honnan indítod, a konvergencia szempontjából teljesen mindegy.

Ha a kitevő 1, vagy kisebb, akkor divergens, ha nagyobb, mondjuk másfél, kettő, három, akkor konvergens.

2019. ápr. 27. 20:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!