Fizika: Gőzképződés nélkül is lehetséges főzni?
Figyelt kérdés
Ha teszem azt 2 atmoszféra nyomáson főzünk egy kuktában akkor ugye nagyobb hőmérsékleten forr a víz. Ha a tűzhelyünk (mondjuk egy indukciós) beállítható 100 fokos maximális hőmérsékletre, akkor az étel el kezd főni ezen a 100 fokon, de a magasabb nyomás miatt csak 120 foknál kezd forrni a víz.
Jól gondolom , hogy ha a folyamatot finoman tudjuk szabályozni, akkor a gőz miatt létrejön a kívánt belső nyomás, de a szabadba nem szökik már ki a gőz ?
2019. márc. 6. 12:02
11/12 anonim válasza:
Persze. Csak egy kicsit tovább tart megfőzni a húst. Majd nyáron próbáld kitenni a napra egy hétre a főznivalóval megtöltött kuktát. Csak ne kínáld utána nekem ebédre. :)
12/12 anonim válasza:
kvantumtechnológia erre is megoldást jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!