Mi az a fehér poros, hálós szerkezetű anyag ami a katalizátor dobjának a szélén van? Nem maga a katalizátor anyaga, hanem ami a katalizátor anyaga és a vas dobja között van vékonyan. Azbeszt?
Mi az a fehér poros,hálós szerkezetű anyag ami a katalizátor dobjának a szélén van?
Nem maga a katalizátor anyaga, hanem ami a katalizátor anyaga és a vas dobja között van vékonyan. Azbeszt?
Előző vagyok, ahogy nézem, azbeszt szallaggal szokták körül tekerni, nézegess képeket róla, hogy mennyire hasbolít arra, amit te láttál.
Bontani védelem nélkül senmiképp sem szabad, már akkor sem, ha a legkisebb gyanú is felmerült.
valószínűleg PCW
egy alumínium-oxid alapú mesterséges ásványgyapot.
azbeszt egyébként biztos nem, mert az olyan szinten tiltott, hogy nagyjából álltó helyedben lőnek agyon, ha használni akarod bármire is.
Képem nincs, de sajnos hirtelen eszembe sem jutott hogy fehérazbeszt is lehetne akár.
https://www.youtube.com/watch?v=v9ju2rZ8YmM&t=70s
Itt láthatjátok. 1 perc körül.
Utánajártam és igen, az szín tiszta azbeszt volt.
Ez azért remek hogy erre abszolút semmi sem figyelmeztet.
Én orvosi pályára készültem, de amúgy autószerelő képzettségem már van. Az előbbi ok miatt igen sokat tanultam az azbesztról, és visszagondolva mi ment a műhelyekbe...
Köszörülték a fékbetéteket, a kuplungharangból sűrített levegővel fúvatták ki a retket aminek nagy része a kupplungtárcsa azbesztes kopóanyagából származott.
Volt hogy tanulóként az orromig nem láttam akkora porban csináltuk. És a porban bizony azbeszt is volt rendesen.
Régi jó kis orosz metrókocsik fékszaga ismerős?
Szíttuk a cuccot a metrómegállókban is jó 40 évig.
Most már jó pár éve be van tiltva mindenhol, de ami régebben készült, nem mindenhol dobáltatták ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!