Laktózmentes tejből lehet kefírt csinálni?
Figyelt kérdés
2019. jan. 16. 22:54
2/7 anonim válasza:
Bármiféle tejterméket csak még nem feldolgozott, házi tejből lehet csinálni.
3/7 hollófernyiges válasza:
A kefírt a tejsav teszi savanyúvá, amit a kefírgomba tejcukorból (laktózból) csinál, úgyhogy nem. Elvileg ha más cukorral pótolod, működhet a dolog, de nincs rá garancia, hogy a mondjuk szőlőcukor ugyanazon a biokémiai úton bomlik le, simán meg is romolhat a tejed.
4/7 anonim válasza:
A laktózmentes nem azt jelenti hogy nincs benne tejcukor, hanem hogy annak megfelelő mennyiségű laktáz enzimet is tesznek bele, azon emberek számara akiknek a szervezete ezt nem képes elegendő mennyiségben előállítani.
Kefírt csinálni elvileg lehetne belőle ha a tartós tejek 48%-a nem víz lenne, meg ha nem lenne tele tartósítószerrel. Anyámék még tudtak bolti tejet savanyítani, próbáld ki.
Ha laktózmentes kefírt szeretnél vegyél laktáz enzimes bogyókat. Gyógyszertárban adnak.
5/7 A kérdező kommentje:
Bevallom beugratós kérdés volt.
Én sem gondoltam volna: figyelmetlenségből laktózmentes tejbe raktam élőflórás kefírt és sikerült az egészből kefírt varázsolni.
Fura édeskés íze van, de ezzel együtt jó lett.
2019. jan. 17. 15:56
6/7 A kérdező kommentje:
Végül az édeskés íz is megszűnt és finom savanykás lett.
2019. jan. 18. 10:58
7/7 anonim válasza:
#4 A tejben se plussz víz, se tartósítószer nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!