Mi kell legyen a húsban ahhoz, hogy az ember meg tudja enni? Miért nem eszik meg az ember minden húst?
Némely állatoknak rossz ízű a húsuk. Az ízt maga a hús kémiai összetétele okozza. Pl van, aki a bárány ízét se szereti, mert elég markáns íze van. Vannak állatok, amik kimondottan keserűek.
Az egy más kérdés, hogy egy vadonban ha az éhhalál és egy tábortüzön sült, kicsit odaégett papagáj közt kéne választanom, akkor valószínű a papagájt válsztanám.
Egyébként azt, hogy milyen állatok megevését tartjuk undorítónak/erköcstelennek, kultúra függő. Láttam egyszer egy filmet valami D-amerikai indiánoról, ők a sült tarantulákat levélbe csavarva jó kajának tartják. Egy ismerősöm egyszer hozott japánból valami szószba áztatott tücsköt, én végül nem mertem megkóstolni - ott csemegének számít. (Frankón kis vajasdoboz-szerű dobozban, feliratozva, boltban vásárolható cucc volt.)
Egyes állatok egyébként mérgezőek lehetnek, pl a fugu nevű japán hal, vagy némely kagylófélék.
Szóval mi kell ahhoz, hogy megegyünk valamit? Ha nincs túlélési helyzet, akkor az, hogy az adott állat ízét szeressük és maga az állat ne legyen kulturális/vallási tabu (ld. Indiában a tehén, mohamedánoknál a disznó). Túlélsi vagy háborús helyzetben bármit megeszünk, ha le bírjuk küzdeni az undorunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!