Ha van egy bögre kakaó, akkor azt hány üres (száraz) ugyanolyan bögrébe lehet átönteni, hogy az utolsóból már ne follyon ki semmi?
helyesen: folyjon ...
És nem igazán értem a problémád .... Ha egyformák, belefér a következőbe is. Vagy most mire is gondoltál ?
maci
Maci, szerintem arra gondolt, hogy mikor átönti a másik bögrébe az előző falán marad kakaó, így nem a 100%-a folyik át, így elvileg egy idő után nem marad kakaó, mert mindig marad a bögre falán kakaó.
Szerintem először meg kéne mérned, hogy hány liter marad a bögre falán, majd ezt elosztod annyival, mint amennyi a bögre térfogata.
Pl.: maradjon 0,1 cmˇ3, az 0,001 liter, ezt elosztod 0,2 literrrel (mondjuk 2 decis a bögre), így az eredmény 200 bögre. De ezek hasraütés számok, és szerintem a számolásom elve sem az igazi :( Fáradtan ennyi jutott az eszembe.
Függ az érintkező felülettől és a térfogattól. Meg attól is, hogy hogy önti valaki azt a kakaót. És számíthatnak a kakaó és a bögre tulajdonságai (gondolom nem mindegyik ugyan olyan).
Illetve nem csak annyi helyen érintkezik a bögre falával a kakaó, amekkora az éppen adott "szint"... hiszen mikor át akarjuk tölteni, akkor ahol töltjük, ott egy "sáv" keletkezik, ahol kiöntjük a kakaót a bögréből. Ez kisebb mennyiségeknél lesz igazán jelentős.
Ahogy a kakaó viszkozitása se mind1... és hol a határ, hogy ne tudjunk egyetlen cseppet áttölteni, illetve mennyit bénázunk az áttöltéseknél. Ha sokáig ütögetjük a bögre falát, akkor ugye kisebb a veszteség. Illetve hogy hogy öntjük át... (milyen lendülettel, stb...) egyik bögréből a másikba, mert úgy változhat az elején említett "sáv" területe is.
Szóval jó sok mindentől függ.
Az előző hozzászóló vagyok. Igyexelek felpontozni téged, ha ez kell neked a boldogsághoz és ahhoz, hogy ezt megcsináld :-D.
ui.: melóhelyen még miféle baromságokkal tengetitek az időt kutatás és fejlesztés témakör alatt? :-D
"Az előző hozzászóló vagyok. Igyexelek felpontozni téged, ha ez kell neked a boldogsághoz és ahhoz, hogy ezt megcsináld"
Nem annyira a boldogsághoz kell, inkább csak méltánytalannak érzem, hogy beírom a legjobb tudásom szerint a megfejtést, és valami nagyonokos, mindent jobban tudó tizenéves f*szok lepontoznak. Ha nem hasznos, akkor nem hasznos, de akkor én nem fogok azon ugrálni, hogy mások kedvéért melózzak pluszba.
Előzőnek:
Ne csodálkozz, ha csak félig találják hasznosnak a hozzászólásod, hiszen:
1. leírtad, hogy számításodban nem öntesz pontosan,
2. pontosan(!) 1000 átöntést írsz, miközben azt írod, saccolás az, amiből számolsz.
Nem megsértődni kell, hanem odafigyelni a pontos fogalmazásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!