Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Létezik olyan spray ami...

Létezik olyan spray ami ugyanolyan mint a króm vagy a nikkel?

Figyelt kérdés
Van 2db visszapillantóm ami le van krómozva vagy nikkelezve, pontosan nemtudom. Kicsit meg van kopva, meg fekete festék darabok vannak rajta. Szerintetek lézeik olyan spray ami szinte ugyanolyan tükröző hatást kelt mint a króm vagy a nikkel? (Találtam krómspray nevezetű festéket de nemtudom, hogy ez az e amire én gondolok) Segítsetek pls!
2010. ápr. 12. 16:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Létezik krómspray, de olyan tartós soha sem lesz mint a krómozás. Amit én használtam sprayt azzal sokat kellett várni mire megszáradt (kb majdnem egy napot, de nem nagyon bírta a strapát, hamar lekopott. Azt hiszem létezik műanyag krómozás, jó drága de legalább tartós.
2010. ápr. 12. 20:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Spray formájában nem létezik. Én még nem találkoztam vele (csak a kályhaezüsttel), de ha van is, nem lehet tartós. Létezik azonban krómfestés, ez bonyolultabb, több réteget alkalmazó technológia (épp ezért nem lehet egyetlen hajtógázas flakonnal megoldani), ám az nem nyújt teljesen ugyanolyan csillogást (a krómozott/nikkelezett felület visszaverőképességének legfeljebb kilencven-egypár százalékát tudja).
2010. ápr. 12. 23:08
 3/4 anonim ***** válasza:

A nikkel sárgás(picit kékes árnyalatú) színű igen korrózió álló (és védő) fém,ez szokott a Króm alá kerülni,mert erre tapad jól a króm..amikor galvanizálják a "rendes" krómozás előtt.

(Mű) Króm spray-t lehet kapni de az sohasem lesz olyan szép,igazi tökéletes tükrös felületű mint amit krómozó műhelyben galvanikusan visznek fel a munkadarabra. Lefújhatod vele, nem lesz olyan felületű mint amilyennek szeretnéd,és a tartóssága meg sokkal rövidebb lesz,valószínűleg pár év alatt leesik,lekopik vagy a korrózió megindul ha fémre fújtad.

Viszont az előnye hogy nagyon olcsó,és ha nem nagyítóval nézed elfogadhatóan dekoratív lesz,jobb mint ha semmit sem csináltál volna.

2010. ápr. 13. 07:37
 4/4 Skodabajnok válasza:

Aerosol :

http://www.youtube.com/watch?v=qUc8QsLjS1s&feature=related

No és ehhez mit szóltok ? Jó lenne tudni , hol csinálnak ilyet pl. Magyarországon !? Itt van több hasonló videó erről a technológiáról ...

http://www.youtube.com/watch?v=3V_2dhklg4E&list=FLlrm4jMULBt..

2012. jan. 8. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!