Mik a legsavasabb és leglúgosabb élelmiszerek?
Figyelt kérdés
2018. okt. 8. 22:24
1/5 anonim válasza:
Legsavasabb: ételecet (20%-os)
Leglúgosabb: étkezési szódabikarbóna.
2/5 anonim válasza:
3/5 anonim válasza:
4/5 EagleHUN válasza:
#1
- Aszódabikarbóna oldata közel semleges, enyhén lúgos! Továbbá nem élelmiszer.
- A Ph nem csak attól függ mekkora töménységű az oldat hanem attól is mi van oldva.
Citromsav, citromlé, (lime) 2.4 az egyik legerősebb még ehető sav, utána a Cocacola és csak azután jön az ecet sav. (Látható hogy csak kis mértékben függ a savanyú illetve a maró íztől a savasság illetve ph.)
Csak egy érdekesség hogy a világ legerősebb sava egyben gyenge bázis:
5/5 anonim válasza:
???
A világ legerősebb sava nem gyenge bázis. A wiki a HF-re írja, hogy gyenge bázis, mivel a fluor-antimonsav 2 HF és 1 SbF5 reakciójával keletkezik, ahol az egyik HF (amelyik protont vesz fel) Lewis bázisként viselkedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!