Milyen módszerrel állapítják meg az élelmiszerek kalória értékét?
Figyelt kérdés
2012. aug. 14. 21:25
1/5 anonim válasza:
Elvileg elégetik öket laboratóriumi közülmények között és mérik a keletkezett höt.
2/5 A kérdező kommentje:
Ez nekem magas mert van olyan élelmiszer aminek nincs nedvességtartalma, az természetes, hogy több hőt ad mint az ami nem ég. Kivonják belőle először a vizet?
2012. aug. 14. 21:51
4/5 anonim válasza:
Természesen a szárazanyagra vonatkozik, elötte kiszáritják.
5/5 anonim válasza:
Én is a kalorimetriára gondolok, de mi a helyzet az emészthetetlen, de éghető anyagokkal? A cellulózt nem emésztjük meg, mégis gyönyörűen el tud égni és hőt ad le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!