Hogyan lehet kiszámolni egy körszelet másodrendű nyomatékát?
Ha pontos eredmény kell, akkor definíció alapján. pl. az x-tengelyre integrál y^2*dA.
Gyanus egyébként a példa, hogy ez egy körkeresztmetszetű tengely, ami a szimmetriatengelyre merőlegesen át van fúrva. Ha a furat átmérője elég kicsi a tengely átmérőjéhez képest, akkor a furatgyengítést a szelvényben egy közelítő téglalappal is figyelembe veheted.
Sőt, ha furat egy olyan téglalappal van figyelembe véve, amelynek egyik oldala a furatátmérő, a másik oldala a tengelyátmérő, akkor ezzel a biztonság felé térsz el.
Köszönöm :) Hát, a pontos eredmény kéne majd, igen.
Lehet, rosszul fogalmaztam, mert ebben az esetben nincs szó furatról.
Egy táska csattjának a villás részének a keresztmetszetével kell számolni, ami körszelet alakú. Ilyen értelemben van elmetszve.
De talán jobb lenne úgy venni, hogy Az x tengelyre fekszik rá a körszelet, nem az y-ra. Azaz 90 fokkal balra elfordítva. Így már más a képlet, ugye?
Amúgy az előző képletet honnan van? Le lehet vezetni?
1.) Olvasd el a válaszom még néhányszor és értelmezd.
2.) Milyen képlet?
3.) Tölts fel egy ábrát.
Értem én, hogy bepattanó kötés meg minden, nekem az is mindegy, hogyan tologatod a koordinátarendszert, mert az igénybevétel úgyis csak a keresztmetszettől, és az alakjától függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!