Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Tesztkérdés villamosmérnökökne...

Tesztkérdés villamosmérnököknek! Le tudj átok vezetni (fejből, mindenféle utánajárás nélkül), hogy miért gyök kettőszöröse a váltakozó áram egyenáramú megfelelője?

Figyelt kérdés
Mi áll a kérdésem mögött: egyszerűen csak annyi hogy én ezt most tanultam meg értem is, de szerintem 2 hét múlva már nem fogok rá emlékezni. És nem tudom hogy most az én memóriám a rossz, vagy ezek a dolgok tényleg olyanok, hogy elég egyszer megérteni és csak a képletet használni. Nem baj ha elfelejtjük a képlet levezetését, mert bármikor utána tudnánk nézni neten és felfrissíteni a memoriánkat.
2018. szept. 22. 14:49
1 2 3
 21/23 dq ***** válasza:
54%

Nincsen átlagsebességgel kapcsolatos párhuzam. Egyszerűen a sin^2 függvény integrálja [0,2Pi]-n Pi. (Az 1 magas, 2Pi hosszú téglalap fele.)

A könyv ebben a formában badarság. Tudni kell, hogy a kérdésben a szavak mit jelentenek, és .. hát ennyi. A választ #1 megírta.

2018. okt. 24. 22:47
 22/23 anonim ***** válasza:

"aki volt ott tudja mit jelent ez"

Nem voltam ott, de mi Pécsett, a Zipernowskyban a teljes levezetést tanultuk. Mondjuk annyi szőr volt a köszörűben, hogy integrálni éppen nem tudtunk. :D

aug. 13. 12:11
 23/23 anonim ***** válasza:
Az ember egyetemistaként vagy 150 integrálási képletet tud fejből, szerintem teljesen értelmetlen mondjuk 30 év múlva pont ezt számon kérni, ez sem kell többször, mint bármelyik másik.
aug. 13. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!