Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » 150 év múlva a Föld minden...

150 év múlva a Föld minden nyersanyaga elfogy. Mi lesz aztán?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy ugye az olaj 40 év múlva fogy el, a földgáz 100 év múlva.

30 év múlva elfogy az indium, ami a különféle kijelzők, érintőképernyők alkotóeleme.

Itt is le van írva pár nyersanyag várható elfogyásának ideje: [link]

Pl. az urán is elfogy 25-30 év múlva

Vagyis gyakorlatilag minden elfogy 100-150 év múlva, ami a jelenlegi életünkért felelős. Ha ezek a nyersanyagok elfogynak (pl. az olaj, földgáz a villamos energia előállításának 60-70%-áért felelős), akkor gondolom még nagyobb ütemben kezdik kivágni a fákat, vagy a biodízel miatt egyre kisebb termőterület marad élelemre.

Meglátásom szerint max. 300 év és eljön a világvége.

2010. jún. 21. 13:25
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
90%

100 éve még azt se tudtuk mi az az érintőképernyő. Honnan tudod, hogy 100 év múlva lesz még képernyő? Vagy hogy 5 év múlva nem jönnek rá valami más dolgok használatára?

Például a hidrogén, mint üzemanyag, egyre hatékonyabb lesz, ha az olajlobbi nem fogná vissza, már a "vízbül nyernénk ki a zoxigént" meg a hidrogént, ebben biztos vagyok. Csak az nem érné meg sokaknak.

2010. jún. 21. 13:44
 2/43 A kérdező kommentje:

Na de nem kéne megkezdeni az átállást? Mert ne mondja senki, hogy meg van kezdve az átállás. Már 10 év múlva drasztikusan megnő az üzemanyag ára, amit sokan nem fognak tudni fizetni. Aki most vesz autót és úgy tervezi, hogy több, mint 10 évig használja, az már most rosszul jár.

Most rögtön le kellene állítani a mai üzemanyagokkal működő járművek gyártását. Az oké, hogy csak 40 év múlva fogy el az olaj, de mi van akkor, ha még szüksége lesz valamikor az emberiségnek a jövőben az olajra? Már így is túl sokat használtunk el belőle, legalább a megmaradt olajat meg kéne hagyni a jövőnek.

2010. jún. 21. 13:51
 3/43 anonim ***** válasza:
77%
Sajnos lehetetlen egyenlőre a vízzel működő autó, mert eddig bárki, aki legyártotta, rejtélyes körülmények között elhunyt. Szerinted miért csinálnak annyi autót? Hatalmas biznisz a benzin és az olaj. Nézz csak utána, Dubaiban mire költik a pénzt... többmilliárd dollárért építtettek egy pálmafa alakú szigetet. TÖBB MILLIÁRD! gondolj bele. És most ez a sziget el kezdett süllyedni...
2010. jún. 21. 13:51
 4/43 A kérdező kommentje:
De hogy lehetnek ennyire önző és tudatlan emberek a kormányok élén? Az egy dolog, hogy amíg ők vezetik az országot addig minden jó és ők meg se élik azt, amikor minden energiaforrás kifogy, de a gyerekeik unokájára nem gondolnak?
2010. jún. 21. 14:02
 5/43 anonim ***** válasza:
85%

kis pontosítás: az uránkészletünk még egy évszázadik minimum elegendö.

[link]

2010. jún. 21. 14:05
 6/43 A kérdező kommentje:

Hát e szerint nem: [link]

Am a 100 év se valami sok, nemde?

2010. jún. 21. 14:13
 7/43 anonim válasza:
87%

Szerintem a kérdező 1. kommentje nagyon is igaz

biztos lesz még olyan a jövőben hogy kell majd még az olaj

meg nem kéne most elhasználni hogy ne szennyezzük a levegőt

2010. jún. 21. 14:16
 8/43 anonim ***** válasza:
90%

A nagyokosok már rég kiszámították, hogy a Föld nagyjából 2,5-3 milliárd embert képes ellátni úgy, hogy azok az nyugati életformát követik.

Jósoljunk:

A nyersanyagkészletek fogynak.

Egyre inkább ráállnak az újrahasznosításra.

Tálán háborúk is robbannak ki a leggazdagabb lelőhelyekért, mint ma Afganisztánban, Irakban és talán a közeljövőben Iránban is.

A szűkös nyersanyagkészletek és háborúk miatt az emberi népesség talán fogyni kezd, és beáll egy olyan szinten, amit el tud tartani a Föld.

Az is lehet, hogy a jövőben a nyersanyag szükségletünket más bolygók tartalékaiból fogjuk kielégíteni. 150 évvel ez előtt még a repülést is lehetetlenségnek gondolták, azóta jártunk a Holdon és gépeket küldtünk a Naprendszeren kívülre. Ki tudja mi lesz 150 év múlva.

2010. jún. 21. 14:23
 9/43 anonim válasza:
32%
Elfogy ??? Nem érjuk mi azt meg !!!! Ne aggódj ! Jósolnak világvégét 2012 december 12 - re is ja,és 2013 - ra pedig hatalmas napkitoréseket és apokalipszist ígérnek nekunk a NASA kutatók, bár igyekeznek mindent megtenni de szerintem nagy gáz van ha már ki is mondják. Novekszik a nap aktivitása és egy szép napon magába vonzza a foldet hogy mikor és hogyan senki nem tudja de akárhogy is lesz elkerulhetetlen. Mostmár kezdhetsz aggódni mindenesetre ez már a kozeljovo nem kell hozzá 300 év. Én orulok minden napnak és probalok nem belegondolni ebbe az egészbe de mindíg valami újabb orultségekkel állnak elo ami foglalkoztatja az ember agyát.
2010. jún. 21. 14:29
 10/43 anonim ***** válasza:
73%
Ez nem válasz a kérdésedre, csak egy kis kiegészítés. Nemrégiben olvastam egy cikket a kőolaj kitermeléséről. Való igaz, hogy 40-50 év múlva elfogy, de van ennél egy sokkal súlyosabb gond is vele. Az, hogy 5-10 év múlva már nem éri meg kitermelni, mert nem lesz gazdaságos. Az 1900-as évek elején 1 hordó olaj eladása fedezte 100 hordó olaj kitermelését. Jelenleg 1 hordó olaj ára - ha jól emlékszem - 5 hordó olaj kitermelését fedezi és ez is vészesen csökken. Hogy mennyi ebből az igazság, nem tudom. De gondoltam ezt is megosztom veletek.
2010. jún. 21. 14:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!