Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Fizika. Ez hogyan működik?

Fizika. Ez hogyan működik?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=2fELUF7QMBo

Nem egészen értem az angol szöveget.

2018. aug. 13. 23:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Kb. 8-éves voltam amikor megcsináltam ennek az egyszerűsített változatát. Szóval azóta tudom, hogy nem működik. Mármint nem fog magától forogni és ha megforgatod akkor nem fog örökké forogni.
2018. aug. 14. 00:39
 2/14 A kérdező kommentje:

Abban egészen biztos vagyok, hogy ha csak abból áll az egész amit látunk, akkor soha nem működhet.

Azok a rudak nem csövek véletlenül, amiben egy rúd mágnes mozog ?

Ha a rúd vége déli oldal (kék) , a csövön belül van az északi pólus. A mozgó mágnes északi fele találkozik a cső belsejének szintén északi pólusával.

Láttam már több mechanikát, ami nagyon hasonlóan van felépítve, de azokban folyadék mozog.

2018. aug. 14. 01:19
 3/14 Wadmalac ***** válasza:

Ha ez igaz lenne, akkor fel tudnád emelni magad a hajadnál fogva.

Bullshit.

De kíváncsi vagyok, hogy milyen trükkel oldotta meg a folyamatos forgás tápellátását.

2018. aug. 14. 08:15
 4/14 anonim ***** válasza:

Nem forog örökké semmiképp.

Ha a csapágyazás elég jó, akkor viszont sokáig elforoghat. Ha ennek az időnek a filmidő csak töredéke, akkor a filmből úgy tűnik, mintha örökké forogna, mert a fordulatszám nem csökkeny észrevehetően jelentősen.

2018. aug. 14. 09:06
 5/14 A kérdező kommentje:

Az elv talán hasonló lehet ehhez ?

https://www.youtube.com/watch?v=ePH6vkqAeB4

2018. aug. 14. 09:57
 6/14 Wadmalac ***** válasza:

"Ha a csapágyazás elég jó, akkor viszont sokáig elforoghat."

Jelen esetben a lapátok légellenállása kizárja a hosszabb szabad forgást. Ezt a vackot keményen hajtja valami.

2018. aug. 14. 10:19
 7/14 anonim ***** válasza:

Nagyon jó csalók vannak. Ki haszonszerzésből, ki exhibicionista vágytól vezérelve. Az ember pedig úgy működik, hogy kíváncsi és mindig bedől az ilyeneknek.

Pedig a helyzet egyszerű. Vannak megmaradási elvek és nincs ember, aki képes zárt rendszert működtetni. Ebből pedig az következik, hogy a (nagyon trükkös, becsapós, ügyes) szerkezet nyílt, tehát energiát ad le a környezetének. Ezért előbb utóbb mindenképp megáll. A nyílt rendszer okozza, hogy minden lokális térben (például egy szerkezet) az egyszer betáplált energia egyenletesen eloszlik a teljes térben, ez itt azt jelenti, hogy onnan elfogy (megáll). Kivételes esetekben előfordulhat, hogy rejtett visszatáplálás van, nem ismerjük fel, ezért (mivel a megfigyelés mindig véges!) azt hisszük, örökké mozog. Nem, ezt csak az egyszerű elménk hiteti el velünk, mert így számunkra kerek a világ. Amit nagyon szeretünk, érte akár csalunk is (de nem tudunk róla).

2018. aug. 14. 11:10
 8/14 anonim ***** válasza:

#6 Hát igazából a lapátkerék közepe elég nagy, oda én is simán el tudok képzelni egy kis motort, amit néhány gombelem hajt.

Elektronikus készülékek hűtőventillátorainak a kialakítása épp ilyen. Vagyis egy közönséges villanymotorhoz képest annyi a különbség, hogy most a közepe(amit rotornak mondanánk) fixen rögzített, a külső rész (amit sztátornak neveznénk) pedig forog.

Tehát valahogy úgy lehet elképzelni analógiaként, mint biciklin a kerekek csapágyazása: belső gyűrű áll, a külső gyűrű forog.

Egyébként amit még érdemes megfigyelni: 1,08 percnél meglassul a kerék, 2 mp-re kb., majd ismét begyorsul.

Azt is el tudom képzelni, ha nincs benne motor, akkor ahogy lassul, időben változó frekvenciájú fényvillanásokat adnak a megvilágításba, ez is okozhatja amit látunk a filmen.

2018. aug. 14. 15:01
 9/14 Wadmalac ***** válasza:
Vagy egy b...szott nagy fókuszált ventilátorral fújatják kameraképen kívülről oldalról. Ahhoz nem kell semmi rejtett drótozás és a légmozgás nem látszik.
2018. aug. 15. 07:50
 10/14 A kérdező kommentje:

A b...szott nagy ventilátort nálunk úgy hívják, hogy sűrített levegő. :)

Ha nézem a többi "perpetual motion" kulcsszóra feljövő videókat, akár még működhet is némelyik.

2018. aug. 16. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!