Fizika. Ez hogyan működik?
Abban egészen biztos vagyok, hogy ha csak abból áll az egész amit látunk, akkor soha nem működhet.
Azok a rudak nem csövek véletlenül, amiben egy rúd mágnes mozog ?
Ha a rúd vége déli oldal (kék) , a csövön belül van az északi pólus. A mozgó mágnes északi fele találkozik a cső belsejének szintén északi pólusával.
Láttam már több mechanikát, ami nagyon hasonlóan van felépítve, de azokban folyadék mozog.
Ha ez igaz lenne, akkor fel tudnád emelni magad a hajadnál fogva.
Bullshit.
De kíváncsi vagyok, hogy milyen trükkel oldotta meg a folyamatos forgás tápellátását.
Nem forog örökké semmiképp.
Ha a csapágyazás elég jó, akkor viszont sokáig elforoghat. Ha ennek az időnek a filmidő csak töredéke, akkor a filmből úgy tűnik, mintha örökké forogna, mert a fordulatszám nem csökkeny észrevehetően jelentősen.
"Ha a csapágyazás elég jó, akkor viszont sokáig elforoghat."
Jelen esetben a lapátok légellenállása kizárja a hosszabb szabad forgást. Ezt a vackot keményen hajtja valami.
Nagyon jó csalók vannak. Ki haszonszerzésből, ki exhibicionista vágytól vezérelve. Az ember pedig úgy működik, hogy kíváncsi és mindig bedől az ilyeneknek.
Pedig a helyzet egyszerű. Vannak megmaradási elvek és nincs ember, aki képes zárt rendszert működtetni. Ebből pedig az következik, hogy a (nagyon trükkös, becsapós, ügyes) szerkezet nyílt, tehát energiát ad le a környezetének. Ezért előbb utóbb mindenképp megáll. A nyílt rendszer okozza, hogy minden lokális térben (például egy szerkezet) az egyszer betáplált energia egyenletesen eloszlik a teljes térben, ez itt azt jelenti, hogy onnan elfogy (megáll). Kivételes esetekben előfordulhat, hogy rejtett visszatáplálás van, nem ismerjük fel, ezért (mivel a megfigyelés mindig véges!) azt hisszük, örökké mozog. Nem, ezt csak az egyszerű elménk hiteti el velünk, mert így számunkra kerek a világ. Amit nagyon szeretünk, érte akár csalunk is (de nem tudunk róla).
#6 Hát igazából a lapátkerék közepe elég nagy, oda én is simán el tudok képzelni egy kis motort, amit néhány gombelem hajt.
Elektronikus készülékek hűtőventillátorainak a kialakítása épp ilyen. Vagyis egy közönséges villanymotorhoz képest annyi a különbség, hogy most a közepe(amit rotornak mondanánk) fixen rögzített, a külső rész (amit sztátornak neveznénk) pedig forog.
Tehát valahogy úgy lehet elképzelni analógiaként, mint biciklin a kerekek csapágyazása: belső gyűrű áll, a külső gyűrű forog.
Egyébként amit még érdemes megfigyelni: 1,08 percnél meglassul a kerék, 2 mp-re kb., majd ismét begyorsul.
Azt is el tudom képzelni, ha nincs benne motor, akkor ahogy lassul, időben változó frekvenciájú fényvillanásokat adnak a megvilágításba, ez is okozhatja amit látunk a filmen.
A b...szott nagy ventilátort nálunk úgy hívják, hogy sűrített levegő. :)
Ha nézem a többi "perpetual motion" kulcsszóra feljövő videókat, akár még működhet is némelyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!