Ha elolvad az Északi-sark jege, akkor mennyiben változik meg a közlekedés?
Úgy értem Ázsia északi részéről például közel lesz Kanada, de ugyanígy könnyen el tudom képzelni, hogy északkelet és északnyugat Ázsia is közelebb lesz ha északabb felé mennek. Nem tudom, nem vagyok jó gömbgeometriából :(
Természetesen a vizi közlekedésre gondolok.
"Kihal egy rovarfaj, senkit nem érdekel. Jön helyette másik."
Kihal az emberiség, nem érdekel senkit...maximum fellélegeznek az élőlények.
Te szerencsétlen, demagóg hülye vagy.
Igen, a Föld például leszarja. Nem érdekli. A Föld nem élőlény, legalábbis nem a mi fogalmaink szerint. A Földet az sem érdekelné, hogy radioktív pöcegödörré változtatnánk.
Az egyetlen szempont az emberiség szempontja. Ebből a szemszögből nézve egy rovarfaj kihalása nem érdekes, az emberiségé viszont igen. Gondolkodj már néha.
Kedves kérdező!
Én nem az a kommentelő vagyok, akinek címezted az előbbi hsz-et, de te meg egy hatalmasan jófej ember lehetsz (nem irónia komoly)
Tényleg az egyetlen szempont az emberiség szempontja, az egész környezetvédelem arra megy ki, hogy a szerencsétlen emberiség még kihúzzon... mennyit is? 500 évet? 1000 évet? Esetleg 10 ezret? Egy átlag faj 3-5 Millió (kiírom 5 000 000) évig marad fent. Na most a földet hol érdekli, hogy kihal az emberiség? Sehol. Ha ki is halnánk teljesen, és kipustítanánk minden fajt kivéve a prokariótákat, azaz a tengerben élő fejletlen bacikon kívül MINDENT akkor is 1-2 milliárd év múlva a maihoz hasonló élővilág alakulna ki.
Ez jut az eszembe erről:
http://www.youtube.com/watch?v=8zXo7LKXs3g
És, hogy milyen porszemek vagyunk arra itt egy ábra:
A földön kb 4-5 kihalási esemény volt, ami helyet csinált valami újnak, na most az ember előidéz egyet... Naés? Holnap már itt sem leszünk a bolygó, de valami újat elindítunk, az élet hihetetlenül alkalmazkodóképes.
Itt jegyezném meg, hogy a patkányokat, csótányokat, és sok rovart ÍRTANAK, de egyszerűen nem megy.
Szóval a kérdező: tiszteletem a föld nevű bolygóról :D
jah de mostanra van olyan bio fegyver h az összes élőlényt eltudná pusztítani a földön beleértve azokat a tengeri bacikat is.... olvastam.... na de akkor h lenne többet élet a földön????
csak egy 400 fokos lávabolygó maradna belőle...
hát inkább halna ki az emberiség *.*
mint tönkretegye a bolygót
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!