Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogyan érhetném el a 0 fok...

Hogyan érhetném el a 0 fok alatti hőmérsékletet egy terráriumban?

Figyelt kérdés

Mindenféle lehetőség érdekelne. A cél az, hogy egy lefagyasztott 85x13x13 cm-es objektet (anyaga víz) tudjak üvegfalú téglatestben tárolni, úgy, hogy maga az objekt látható legyen kívülről a 25-28 fokos teremben.(pára)

Az objektet fektetve kell elhelyezni, ilyen fagyasztókat nem találtam.

2018. ápr. 17. 17:16
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Szuper, köszönöm. Még egy kérdés. Egy ilyen üvegre, amiben gáz van, hogyan lehet lyukat vágni, mert ugye a komplett hűtőegység egy része befelé fújja a hideg levegőt, míg a másik fele a rendszeren kívül kell hogy maradjon.
2018. ápr. 21. 15:30
 12/17 Szirty ***** válasza:
Több rétegű üveg. Leírtam.
2018. ápr. 21. 16:39
 13/17 Szirty ***** válasza:

Minek az üvegbe lyuk?

Egy zárt teret akarsz,amigen 0 C fok alatt van a hőmérséklet és be lehet látni. Ehhez elég ha a téglatest egy oldala üvegezett. A másik öt meg nem.

Ne az üvegen akard bevezetni a hideget.

Vagy mit akarsz? Minden oldalon üveges kamrát?

Talán írd le pontosabban mit akarsz...

2018. ápr. 21. 16:42
 14/17 A kérdező kommentje:

Ok. Adott egy 75x8x8 cm-es fekvő tárgy. Fagyasztott víz. Ezt egy 1000x30x20 cm-es téglatestben szeretném megjeleníteni. Eredetileg egy üvegfalú vitrinre gondoltam, aminek minden oldala üvegezett. Ennek belső terét kellene lehűteni -3, -4 fokra, és fontos, hogy be lehessen látni az üveg ne párásodjon.

Minden szakember elküldött azzal a szöveggel, hogy ez bonyoult, drága, több százezres, de inkább milliós tétel. (wtf?!) Később találtam ehhez az egész projekthez egy komplett hűtőegységet, talán be is linkeltem. Ez úgy működik, hogy fel kell szerelni a hűteni kívánt tér külső homlokzatára. Előtte egy megadott fix méretű lyukat kell vágni rajta, és arra illeszteni az egységet.

Írtátok, hogy olyan duplafalú üveg kell, aminek falai közt gáz van, ez ok. Elbizonytalanodtam, hogy egy ilyen gázzal töltött üvegre, mégis hogyan lehet ezt a megadott méretű rést installálni, gondolom sehogy.

Ez volt az egyik kérdés, hogy lehet-e az üvegre vágni. A másik, hogy ismertek-e szakembert, üvegest, aki foglalkozik ilyennel.

Vagy marad az a megoldás, hogy a hátsó fal valamilyen más anyag, a többi 5 oldal üveg.

Köszi,

2018. ápr. 21. 17:19
 15/17 Szirty ***** válasza:

"Vagy marad az a megoldás, hogy a hátsó fal valamilyen más anyag, a többi 5 oldal üveg."

Ez a megoldás szerintem.

2018. ápr. 21. 18:20
 16/17 A kérdező kommentje:
Ok, köszi. És esetleg kontakt a kivitelezéshez? Köszönöm a válaszokat.
2018. ápr. 21. 19:47
 17/17 anonim ***** válasza:
hú. Ha befújod a külső, hütött levegőt nem lesz szép egyenletes a fagyás, illetve párásodás lesz. Mindenképpen célszerű magát az egységet hűteni egy hűtőlappal. Ha szeretsz barkácsolni, meglehet próbálni úgy, hogy nézel olyan méretű hűtőlapot (esetleg pl. egy régi rossz hűtőszekrényből kiszereled) amivel tudsz rendesen hűteni. Esetleg megpróbálhatsz autó klíma alkatrészekből barkácsolni valamit.
2018. ápr. 22. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!