Erőmüvekben a generátorok álló részén a tekercselés bekötése csillag vagy delta kapcsolású?
Ha csillag akkor ok,mert van egy közös pont amiből jön a nulla vezeték,de ha delta akkor hol a nulla?
Merthogy a nulla vezeték bejön a háztartásba akár egy fázis,akkár 3 fázis esetén.
Íme:
Mivel itt az egyes tekercsek feszültségét nem használjuk fel külön, nincs szükség a közöspontra.
13 as válaszoló.Az a rajz minden autó generátor esetében így van?Ezek szerint a nulla vezeték a nulla diódákból jön ki és megy az akku nulla sarkára?
Ebben az esetben a tekercselés delta vagy csillag kapcsolású?
"Tehát ezek szerint a generátor delta kapcsolású.( Wadmalac szeint meg csillag )"
Na ezért kár ebben elveszni. (Amúgy Mo.-on a földeletlen csillagba kötött generátor a jellemző, de még ez sem általános)
"Ezek szerint a nulla vezeték a nulla diódákból jön ki és megy az akku nulla sarkára?"
Nincs nulla vezeték.
Nincs a diódának nulla sarka.
Akkunak sincs nulla sarka.
Idézet magamtól:
"Mo.-on a földeletlen csillagba kötött generátor a jellemző"
hozzá kell tennem ,hogy a három fázis meg innen deltába kötött trafóra megy rá, tehát a nulla pont nem megy sehova.
Visszatérve a kocsi generátor ábrára, az egyenirányítókon átmenő szálaknál már nincs értelme fázis-null vezetékről beszélni, csak +/- szálról.
12-es voltam.
"Az a rajz minden autó generátor esetében így van?"
Ezt nem tudom, nem vagyok autóvill. műszerész.
"Ezek szerint a nulla vezeték a nulla diódákból jön ki és megy az akku nulla sarkára?"
Amit nullának hívsz, az egy közöspont, vagyis az áramkör nulla feszültségnek kinevezett pontja. Ne keverd a generátor "nulla" vezetékével, ami egyébként ugyancsak egy közöspont, csak nem az. :)
"Ebben az esetben a tekercselés delta vagy csillag kapcsolású?"
Az ábrán lévő, az csillag.
Egyszerű, mert ha van olyan pont, ami mind a három tekercshez be van kötve, akkor jó eséllyel csillag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!